Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Με ζωγραφιές «ζωντάνεψαν» το εμβληματικό κτίριο

photo 08

 οι σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου.

Καβαλέτα, παλέτες, σχέδια και χρώματα ζωγραφικής, κυρίως όμως κέφι, ευχάριστη διάθεση και πολλά χαρούμενα πρόσωπα γέμισαν το πρωί του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου τον πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη.

Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του οργάνωσε και παρουσίασε ένα πρωτότυπο εικαστικό δρώμενο. Πιο συγκεκριμένα, μαθητές και διδάσκοντες των τμημάτων γραμμικού / ελευθέρου σχεδίου και ζωγραφικής αποτύπωσαν το νεοκλασικό κτίριο της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος.  Ένα κτίριο σήμερα εγκαταλειμμένο αλλά τόσο εμβληματικό για την πόλη μας που «ζωντάνεψαν» για λίγες ώρες, μέσα από τα βλέμματα και τις ζωγραφιές τους, οι σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου. 

Μικροί και μεγάλοι περαστικοί, γονείς και μικρά παιδιά, παρακολουθούσαν φανερά εντυπωσιασμένοι την πρωτόγνωρη αυτή εικαστική εμπειρία σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης μας. 

Η εκδήλωση που διήρκεσε μέχρι αργά το μεσημέρι, αποτελεί την αρχή μιας σειράς εικαστικών δράσεων του Εικαστικού Εργαστηρίου (workshop) με αφορμή τοπόσημα στον ιστό στης πόλης μας.

photo 02

photo 04

photo 06

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.