Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στη Ραϊνα Αγρινίου

Έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στη Ραϊνα Αγρινίου

 υποψία για διαφυγή κλοφέν

 

Ο ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ  16 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΩΡΙΟ.

Ο ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ 16 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΩΡΙΟ.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί, γύρω στις 11,30 στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ραίνα με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς κτίριο που βρίσκεται εντός του υποσταθμού και να δημιουργηθεί  αποπνιχτική ατμόσφαιρα από τους καπνούς στους κατοίκους του χωριού και στο δημοτικό σχολείο που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τον υποσταθμό. Ο συγκεκριμένος υποσταθμός έχει κατασκευαστεί μέσα στο χωριό το 1968-70.

Στο χώρο κατέφθασε η αστυνομία ως επίσης και η πυροσβεστική υπηρεσία του Αγρινίου που κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά.

Οι πολίτες που κατοικούν κοντά στον υποσταθμό δήλωσαν ότι θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να δώσει η τεχνική υπηρεσία τις προδιαγραφές των μετασχηματιστών διότι υπάρχουν πληροφορίες ότι λειτουργούν με ψυκτικό υγρό κλοφέν, ένα επικίνδυνο ραδιενεργό ιλικό. Αν αυτό αληθεύει, θα έπρεπε ήδη να έχουν αντικατασταθεί από το 2010 σύμφωνα με κοινοτική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

IMG_5228

IMG_5230

IMG_5231

IMG_5232

IMG_5233

kapagriniou.wordpress.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.