Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Έλεγχοι στις κατασκηνώσεις

Έλεγχοι στις κατασκηνώσεις

Σειρά τακτικών ελέγχων στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων σ’ όλη την Δυτική Ελλάδα ξεκινούν οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, ύστερα από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Σ’ έγγραφο της προς τις κατά τόπους Διευθύνσεις η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Διονυσία Σαμαντά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι έλεγχοι στις κατασκηνώσεις περιλαμβάνουν τον προβλεπόμενο προκαταρκτικό έλεγχο καθώς και τον έλεγχο κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους. Σκοπός των ελέγχων είναι να διαπιστωθεί η ακριβής και απαρέγκλιτη εφαρμογή των σχετικών εγκυκλίων οδηγιών και η «πρόληψη τυχόν παραλείψεων που θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ασφαλή και υγιεινή διαβίωση των κατασκηνωτών καθώς και η παροχή υποδείξεων που θα εξασφαλίσουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των κατασκηνώσεων».

Όπως προστίθεται στο σχετικό έγγραφο «οι υποδείξεις των ελεγκτικών μας μηχανισμών θα πρέπει να είναι άμεσα υλοποιήσιμες, ώστε να διασφαλίζονται οι κατασκηνωτές και να περιφρουρείται το κύρος του θεσμού. Τυχόν μη συμμόρφωση των αρμοδίων φορέων προς τις υποδείξεις μας θα εξετάζεται κατά περίπτωση και θα αποτελεί λόγο ανάκλησης της χορηγηθείσας άδειας λειτουργίας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.