Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Έλεγχος στους τίτλους σπουδών

indexΤον προηγούμενο μήνα ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στην Αιτωλ/νία, αλλά και σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, στους φακέλους των εργαζομένων στην δημόσια υγεία.

Με προφορική εντολή που είχε δώσει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου ανήκει και η Αιτωλ/νία, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας είχαν ξεκινήσει, και τον προηγούμενο μήνα ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των τίτλων σπουδών όλων όσων εργαζομένων στην δημόσια υγεία, ανεξαρτήτως τομέα, κάτι που πιστοποιείκαι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης

Οι έλεγχοι αυτοί είχαν παραγγελθεί από το υπουργείο υγείας για το προσωπικό στην δημόσια υγεία ολόκληρης της Ελλάδας. Αυτό στην Δυτική Ελλάδα, αλλά και στην Αιτωλ/νία, δεν έχει γίνει ποτέ κατά το παρελθόν. Οι έλεγχοι αυτοί διεξήχθησαν πρωτίστως για να εντοπιστούν πιθανές περιπτώσεις εργαζομένων που αναδείχθηκαν βαθμολογικά και δευτερεύοντος για να διαπιστωθεί αν και εφόσον όλοι οι τίτλοι σπουδών των γιατρών και του παραϊατρικού προσωπικού ήταν γνήσιοι και όχι πλαστοί ή ακόμη και αν ήταν υπαρκτοί.

Το Υπουργείο Υγείας μάλιστα είχε αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία αρχικώς την καταγραφή, σε πανελλαδικό επίπεδο, όλου του προσωπικού που απασχολείται στην δημόσια υγεία. Τα στοιχεία όμως που παραδόθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου (σε συντομότατο χρόνο) ήταν εντελώς άστοχα και σε πολλές περιπτώσεις πλασματικά και αμέσως η έρευνα «πάγωσε». Χαρακτηριστικό παράδειγμα των λανθασμένων στοιχείων, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο, είναι ότι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου «χρεώθηκαν» 900 εργαζόμενοι την στιγμή που το προσωπικό είναι 280 άτομα. Στο νοσοκομείο Αγρινίου υπάρχουν 70 γιατροί και 500 περίπου άτομα που στελεχώνουν το παραϊατρικό προσωπικό.

Κατά την πρώτη αυτή φάση που είχε λήξει άδοξα και χωρίς να ολοκληρωθεί ζητήθηκαν από πολλούς εργαζομένους στον κλάδο της υγείας πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, άδειες ασκήσεως επαγγέλματος και το πτυχίο τους. Αυτό έγινε για όσους εργαζόμενους έλειπαν κάποια από τα παραπάνω στοιχεία από τους φακέλους τους, γεγονός που συνετέλεσε και στην ευκολότερη λήξη των επιτυχημένων ελέγχων της δεύτερης φάσης, απ όπου η εντολή είχε δοθεί από τον κ Καταβέλα ή τους υπόλοιπους διοικητές των άλλων υγειονομικών περιφερειών.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ “ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ” ΝΔ κισμου ε?
    ΑΣΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.