Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Έμποροι, γιατροί και επαγγελματοβιοτέχνες για την ΕΡΤ

Tα μηνύματα αντίδρασης στο λουκέτο της ΕΡΤ και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της συνεχίζονται. Σχετικές παρεμβάσεις έγιναν σήμερα από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Ιατρικό  Σύλλογο  Αγρινίου και την Ομοσπονδία  Επαγγελματιών, βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας. Έχουν ως εξής:

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποφάσισαν την διακοπή της δημόσιας ενημέρωσης.

Οι τάχατες διαφωνίες ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ. αποτελούν «στάχτη στα μάτια» με δεδομένη την εμμονή τους στη στήριξη της κυβέρνησης.

Η χουντική πρακτική του « αποφασίζομεν και διατάσσομεν » με την οποία παραδίδεται ολοκληρωτικά στους ιδιώτες διαπλεκόμενους η ενημέρωση του λαού από την τρικομματική κυβέρνηση, αποτελεί συνέχεια του ξεπουλήματος της χώρας, των υποδομών της και του πλούτου της.

Η συγκυβέρνηση (ΔΗΜ.ΑΡ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ.) με σύμμαχο την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, όλο και πιο απροκάλυπτα ξεδιπλώνει και εφαρμόζει πρακτικές αλήστου μνήμης, που αποτελούσαν σήμα κατατεθέν τυραννικών και χουντικών καθεστώτων.

Η έφοδος των ΜΑΤ στους πομπούς, το μαύρο στις οθόνες, οι επιστρατεύσεις των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, τα λιμάνια, την εκπαίδευση, το ανελέητο ξύλο στους απεργούς, στους κατοίκους στις Σκουριές, τα χημικά κ.α., δικαιώνουν απόλυτα όσους μιλάνε για δημοκρατική εκτροπή και κοινοβουλευτική χούντα.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και την κατάληψή τους στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Διεκδικούμε αποκλειστικά Δημόσια και Ελεύθερη ΕΡΤ – ούτε κρατική, ούτε ιδιωτική – στα χέρια των εργαζόμενων και υπό κοινωνικό έλεγχο.                                                                            

                                                                                         ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α

Υ.Γ. 1: Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παραπληροφόρησης του λαού και κατασυκοφάντησης των εργαζομένων από τα κυβερνητικά Γκεμπελίστικα κέντρα και την επιδίωξή τους να κυριαρχήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός.

Υ.Γ. 2:Παρακολουθώντας  το πρόγραμμα των εργαζομένων, τεχνικών και δημοσιογράφων της ΕΡΤ, από την ώρα που πήραν την τύχη τους στα χέρια τους, ακούγοντας τα σχόλια, τις αναλύσεις, τις αποκαλύψεις κλπ, δεν μπορούμε παρά να πούμε, ναι, έτσι θέλουμε τη δημόσια ενημέρωση.

Υ.Γ. 3: Καταγγέλλουμε την κυβερνητική επιλογή να εκπαιδεύει και να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες για την δημόσια ασφάλεια σαν κατασταλτικά τάγματα ενάντια στα θύματα των πολιτικών τους.

Υ.Γ. 4: Εμάς βέβαια δεν μας ξαφνιάζει η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά για τυπικούς λόγους θα του προτείναμε να μην απαξιώνει το αξίωμα με την εκκωφαντική αφωνία του, που ισοδυναμεί με συνενοχή.                

Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου

Καταγγέλλουμε  την απαράδεκτη ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο “λουκέτο” στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων.

            Ανεξάρτητα από την ανάγκη ανασυγκρότησης επηρεάζεται άμεσα και η ελεύθερη έκφραση και η διακίνηση ιδεών και όλο αυτό το σκηνικό παραπέμπει σε μεθοδεύσεις άλλων εποχών.

            Το κλείσιμο της ΕΡΤ και μάλιστα με απλή Υπουργική απόφαση συνιστά ακραία αντιδημοκρατική εκτροπή.

            Δεν είναι μόνο η εκποίηση δημόσιων αγαθών που μας εξοργίζει,  είναι και ο ολισθηρός δρόμος που ανοίγει ώστε  με την ίδια διαδικασία να κλείσουν δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας   και δομές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Ε.Ρ.Τ. με τον πλέον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στη Δημοκρατική νομιμότητα  στη χώρα μας και ανοίγει ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι για ανάλογες αποφάσεις στο μέλλον. Αύριο μπορεί να είναι η σειρά των Ασφαλιστικών  Ταμείων (Ο.Α.Ε.Ε., Ι.Κ.Α. κ.α) ή των δημόσιων νοσοκομείων, των σχολείων. Με την ίδια επιχειρηματολογία και τα ίδια προσχήματα θα τα κλείσουν, προκαλώντας βίαιη μείωση των συντάξεων, συντριπτική υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ολική ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και της Παιδείας

Είμαστε  πλέον η  μοναδική στο Δημοκρατικό κόσμο χώρα χωρίς Δημόσια Ραδιοτηλεόραση! Η ενημέρωση των Ελλήνων και όλη η περιουσία της Ε.Ρ.Τ. παραχωρείται στους  ιδιώτες και χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται ανελέητα στο δρόμο.

Η Ομοσπονδία, εκ μέρους όλων των συναδέλφων της περιοχής μας, καλεί την Ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που την στηρίζουν, να ακυρώσουν την Πράξη αυτή και να μείνουν σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές της Δημοκρατίας, της προστασίας του Συντάγματος και της ελευθερίας του λόγου. Η ΕΡΤ ανήκει σε όλους τους πολίτες, σε όλο τον ελληνικό λαό, του οποίου το δικαίωμα στην πλουραλιστική ενημέρωση δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανένας. Ο δρόμος που οδηγεί στη διάλυση των  πάντων  πρέπει να κλείσει. Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία παραπαίει από την παρατεταμένη ύφεση, την εκτίναξη της ανεργίας και την έλλειψη ελπίδας και προοπτικής. Τέτοιες αποφάσεις μας φέρνουν πιο κοντά στην κοινωνική έκρηξη και στην καταστροφή.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.