Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ένας νέος ιερέας ορεινού χωριού μιλά στο agrinionews

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε υπάρχουν και ορισμένοι νέοι που επιλέγουν την εκκλησία και το λειτούργημα του ιερέα. Ένας από αυτούς είναι και ο πατήρ Κωνσταντίνος Κοντογιώργος, ο οποίος κατάγεται από ένα ορεινό χωριό του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, τον Άγιο Βλάση. Εκεί λοιπόν λειτουργεί και ως ιερέας, στην ενορία του Κάτω Αγίου Βλασίου. Οι μόνιμοι κάτοικοι πλέον λιγοστοί και οι συνθήκες είναι αντίξοες ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Παρόλα αυτά ο πατήρ Κωνσταντίνος προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να φέρει τον κόσμο στην εκκλησία. Και το καταφέρνει, από τη μια τελώντας  τα θρησκευτικά έθιμα(πρόσφατα παραδείγματα το 15Αυγουστο στη Κοίμηση της Θεοτόκου), ενώ  από την άλλη προσπαθεί να αναπτύσσει τις   επαφές  του με τους πιστούς.

Η κάμερα του agrinionews βρήκε τον πατήρ Κωνσταντίνο χθες Σάββατο , 8/9 μετά τη Θεία Λειτουργία προς τιμή του Γενέσσιου της Θεοτόκου. Όπως θα δείτε και στο βίντεο οι συγχωριανοί του έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για αυτόν, ενώ ο  ίδιος μιλάει για την αναβίωση των θρησκευτικών εθίμων αλλά και για τις δυσκολίες που υπάρχουν:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.