Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ένας Ξηρομερίτης Σαολίν

Ένας Ξηρομερίτης Σαολίν
ΦΩΤΟ: Γιώργος  Κουβέλης

      Πλήθος κόσμου παρευρέθη στα εγκαίνια της νέας σχολής Σαολίν Κουνγκ Φου “Η Πηγή του Νεαρού Δάσους” το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013, των δασκάλων: Ανδρέα Τσελεπή (είναι γιός του Μπάμπη Τσελεπήκαι του Δημήτρη Κιτσώνη, στο Ηράκλειο Αττικής.
   Παλιοί γνωστοί, φίλοι, γείτονες, γονείς, συγγενείς, συναθλητές και Ξηρομερίτες ήρθαν να ευχηθούν στον δάσκαλο και εκπαιδευτή του συλλόγου Ανδρέα Τσελεπή καλή αρχή……..

    Οι μαθητές της σχολής εκτέλεσαν πρόγραμμα επίδειξης, που σε μεγάλο βαθμό έδειξε μέρη και προοπτικές του Σαολίν Κουνγκ Φου .
   Η παρουσία του Ξηρομεριτών και οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με τον Ανδρέα Τσελεπή ήταν αθρόα και ενεργητική……

 Ο Δάσκαλος Ανδρέας Τσελεπής
 Ο Ανδρέας Τσελεπής γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Αθήνα, με ρίζεςΞηρομερίτικες και είναι γιός του Μπάμπη Τσελεπή από τον Πρόδρομο.
     Το ενδιαφέρον του για τις πολεμικές τέχνες τον έφερε από μικρή ηλικία σε επαφή με διάφορα είδη πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων όπως Καράτε, Κουνγκ Φου, Brazilian  Jiu  JitsuKick– Boxing κ.α.
     Ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και το σύστημα του Φου Τζο Πάι (Fu Jow Pai – KungFu) από το 1998. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού 2ου Degree και από το 2007 μέχρι το 2012 ασχολούνταν επαγγελματικά ως εκπαιδευτής του συστήματος.
    Όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησε να αναζητά να διδαχθεί το αυθεντικό Σαολίν Κουνγκ Φου, καθώς από τα παιδικά του χρόνια αυτό ήταν που κέρδισε τον θαυμασμό, την αγάπη και το σεβασμό του. Μετά από πολυετή αναζήτηση, η αγάπη του για το Σαολίν  Κουνγκ Φου και η επιμονή του, τον οδήγησαν στην “Πηγή του Νεαρού Δάσους” όπου και ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου. Στη συνέχεια είχε την τιμή να τον δεχθεί ως προσωπικό μαθητή του ο δάσκαλος Σι Μιαο τζιέ,  36ης γενεάς μάχιμων μοναχών Σαολίν, με τον οποίο μαθητεύει έως σήμερα.
     Το 2011 επισκέφθηκε τον ναό και παρουσιάστηκε, μπροστά στον αρχιερέα του ναού Σαολίν, ΣΙ Χανγκ Τζουίν για να ξεκινήσει έτσι νέο κύκλο σπουδών στο Σάο Λιν Κουνγκ Φου ως εκπαιδευτής.
      Το 2012 έλαβε επίσημα το τίτλο Τσο Λιάν (Jian Lian) “εκπαιδευτή”, 37ης γενεάς “κοσμικός απόστολος” Σάο Λιν, με το όνομα Σι Τι Γιούνγκ (Shì Tǐ Yǒng) από τον δάσκαλο Σι Χανγκ Τζουίν, μαζί με όλα τα νόμιμα έγγραφα που πιστοποιούν την αρμοδιότητά του ως δάσκαλος Σάο Λιν Κουνγκ Φου. Τα έγγραφα αυτά είναι μεταφρασμένα – βεβαιωμένα από το υπουργείο εξωτερικών και η γνησιότητά τους είναι νομικά επικυρωμένη.
       Το ίδιο έτος εκπαιδεύτηκε μέσα στο ναό Σαολίν με τον αρχιεπαιδευτή του ναού Σι Γιάν Σουάν και πήρε επίσημα την άδεια από τον δάσκαλό Σι Μιάο Τζιέ, ως δάσκαλος πλέον, να αντιπροσωπεύσει την “Πηγή του Νεαρού Δάσους” στο Ηράκλειο της Αθήνας μαζί με τον Κιτσώνη Δημήτρη.
     Ο Τσελεπής Ανδρέας συνδυάζει την πολύχρονη πείρα του ως δάσκαλος (σε άλλη πολεμική τέχνη) με την ταπεινή του αγάπη για το αυθεντικό Σαολίν Κουνγκ Φου. Το αποτέλεσμα είναι μια ευγενική ψυχή που είναι έτοιμη να ανοίξει τον δρόμο και να διαδώσει τις αληθινές αξίες του Σαολίν Κουνγκ Φου και σε άλλους.
      Πέραν της βασικής κατάρτισης Σαολίν Τζίν Μπεν Κουνγκ (Jin Ben Gong), έχει εκτεταμένη γνώση στις παραδοσιακές Σαολίν Κουνγκ Φου φόρμες, Τάο Λου ( Tao Lou) –ένοπλα και άοπλα-Τσιν, ‘Κλειδώματα-αρπαγές», μαλακό και σκληρό Τσι Κουνγκ.   Επίσης έχει διδαχτεί και έχει μελετήσει Τσεν Τάι Τσι Τσουάν   στο χωριό Τσεν Τζιά Γκόου με τον δάσκαλο Ουάνγκ Τζαν Γκουό ,ανηψιό ενός από τους τέσσερις μεγαλύτερους δασκάλους γενεαλογίας Τσεν Τάι Τσι σήμερα, του Ουάνγκ Σιάν (Wang Xi’an).
      Ο Τσελεπής Ανδρέας έχει επίσης σπουδάσει οικονομικές επιστήμες στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.
      Από τον Σεπτέμβριο του 2012 διατηρεί με το Κιτσώνη Δημήτρη  Σχολή Παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου “Πηγή του Νεαρού Δάσους” στην οδό Πλαπούτα & Καλλικράτους 4, Ηράκλειο 14122, Αθήνα.
xiromeronews.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.