Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Ένα σπίτι -ντροπή στην οδό Μεσολογγίου

20150714_191942Ασχολούμενοι όλη τη μέρα με τις πολιτικές εξελίξεις χάσαμε την καθημερινότητα. Και δυστυχώς αυτή συνεχίζεται όπως ήταν μόνο που τώρα λείπουν και πόροι, με αποτέλεσμα οι πολίτες αρχίζουν να απελπίζονται.

Οιεικόνες που βλέπετε είναι από τα κέντρο της πόλης στην οδό Μεσολογγίου λίγο πριν τη διασταύρωση με την Βαρνακιώτη. Πρόκειται για μια τριτοκοσμική κατάσταση που οι περίοικοι ανέχονται εδώ και πολύ καιρό χωρίς να βλέπουν λύση. Η εστία μόλυνσης που βλέπετε δημιουργήθηκε όταν κάποια στιγμή έφυγαν από τον χώρο κάποιοι από τους μετακινούμενους νομάδες που κατά καιρούς πάνε κι έρχονται στην πόλη. Όχι πως πριν ήταν σε τέλεια κατάσταση, αλλά αυτό το θέαμα εντάθηκε και συνεχίζει να εντείνεται τώρα που ο καθένας πετάει εκεί ότι βρει.

Οι περίοικοι  είχαν εκφράσει από παλιά την αγωνία τους για το τι θα συμβεί όταν και αυτό και άλλα σπίτια στη περιοχή έγιναν καταλύματα χωρίς νερό, ρεύμα ή άλλη υποδομή κυρίως από βαλκάνιους ρομά για τους οποίους δεν υπάρχει καμιά μέριμνα κι έχουν αφεθεί απλά να επαιτούν.

Πέρα από τα παραπάνω κοινωνικά ζητήματα υπάρχει και πρακτικό θέμα υγιεινής αφού ο χώρος που βλέπετε είναι απέναντι από παιδικό σταθμό(!), από χώρους που συγκεντρώνονται παιδιά και δίπλα ακριβώς από μια επιχείρηση εμπορίας φρούτων και λαχανικών.

Καθώς η ιστορία του σπιτιού λέει ότι ο ιδιοκτήτης δύσκολα θα γυρίσει να καθαρίσει τον χώρο, ίσως οι αρχές πρέπει να ασχοληθούν θεωρώντας τον πηγή κινδύνων για την ζωή στην πόλη. Ίσως…

Γ.Συμψηρής

20150714_192001 20150714_191936 20150714_192009

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Γιωργος Κ.

    κ. Συμψηρή εσείς θα έπρεπε να ξέρετε ότι, είναι πάγια τακτική των περιοίκων κυρίως, να κάνουν το χώρο σκουπιδότοπο και έπειτα να διαμαρτύρονται στο Δήμο, προκειμένου να το ισοπεδώσει ο Δήμος ώστε να έχουν τζάμπα ένα επιπλέον κοινόχρηστο χώρο. Χωρίς να ξέρω το συγκεκριμένο χώρο, είναι βέβαιο ότι, για την κατάσταση αυτή, ευθύνονται όσοι φωνάζουν ποιό πολύ….

  2. Μαρία

    Τα σκουπίδια που βλέπετε ειναι οτι εχουν αφησει οι Βαλκανιοι ρομά που ειχαν εγκατασταθεί αυθαιρετα για περιπου ενα χρονο στο σπιτι. Δεν μπορουμε να πουμε οτι πετανε περαστκοι ή γειτονες σκουπιδια στο χωρο. Οτι βλεπετε υπαρχει εκει απο τοτε που φύγανε απο το σπιτι. Περιμένουμε την αρμοδια υπηρεσια του Δημου για τον καθαρισμο. Οσο για το συμπέρασμα του κ Γιωργου θα το χαρακτηριζα ανυποστατο .Ας κανει μια βολτα απο το σπίτι και σίγουρα θα καταλάβει …..Ευχαριστουμε τον κ Συμψηρη που εστω και μετα απο πολυ καιρο ασχολήθηκε καποιος με το πρόβλημα.
    (Κατοικος της περιοχης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.