Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Ένωση Αγρινίου για τις προσλήψεις: Προφανώς με προσωπική συνέντευξη

Ένωση Αγρινίου για τις προσλήψεις: Προφανώς με προσωπική συνέντευξη

To ακόλουθο κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα (e-ea.gr) της Ένωσης Αγρινίου:

ενωση-αγρινιου

Προφανώς με προσωπική συνέντευξη

Υπήρξαν διάφορα σχόλια και πολλές ερωτήσεις σχετικά με την πρόσληψη των 18 εποχικών υπαλλήλων που προτίθεται να προσλάβει ο Συνεταιρισμός, προκειμένου να στελεχώσει το Τμήμα Συντήρησης των φωτοβολταϊκών πάρκων.

Σχόλια που κωδικοποιούνται στην εξής, εντελώς άστοχη κατά τη γνώμη μας, ερώτηση-παρατήρηση: «Ανακοινώσατε 18 προσλήψεις, αλλά με «συνέντευξη». Για να πάρετε τους δικούς σας;».

Και λέμε ότι είναι άνευ ουσίας και περιεχομένου η παραπάνω ερώτηση, σε όλες τις εκδοχές της, αφού, πολύ απλά, αν η Ένωση είχε την πρόθεση να πάρει «δικούς της», …θα το έκανε. Και δεν θα ρωτούσε κανέναν.

Πραγματικά απορούμε, όμως: Πως αλλιώς θα μπορούσε, δηλαδή, να γίνει; Και οι εκφραστές τέτοιων αντιλήψεων, αν είχαν (ή όσοι έχουν) την ευθύνη μιας μικρής ή μεγαλύτερης επιχείρησης και έπρεπε να κάνουν πρόσληψη προσωπικού, δεν θα συναντούσαν πρώτα τους ενδιαφερομένους; Να τους δουν, να μιλήσουν μαζί τους, …έτσι όπως γίνεται πάντα με όλες τις επιχειρήσεις, απ’ όλους τους εργοδότες και για το σύνολο (χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση) των υποψηφίων να καταλάβουν τη θέση.

Μόνο στο δημόσιο ισχύουν άλλα δεδομένα, αλλά η Ένωση δεν είναι δημόσιο. Με πλήρη συναίσθηση του ρόλου μας, εκδώσαμε ανακοίνωση την οποία και αποστείλαμε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ώστε η πληροφορία να φτάσει παντού. Και προφανώς οι αρμόδιοι του Τμήματος θα καλέσουν όλους όσοι υποβάλουν αίτηση σε προσωπική συνέντευξη και θα επιλέξουν τους 18. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να απασχοληθεί το σύνολο των ενδιαφερομένων, που ήδη έχουν κατά πολύ υπερβεί τον απαιτούμενο αριθμό, αλλά οι θέσεις είναι αυτές.

Και το γεγονός ότι η Ένωση κάνει προσλήψεις, ότι τα χρόνια της κρίσης δεν προχώρησε σε απολύσεις, το γεγονός ότι τα δύσκολα αυτά χρόνια, όχι μόνο στάθηκε όρθια, αλλά προχώρησε και σε σημαντικές επενδύσεις ενισχύοντας ουσιαστικά την οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας, …θα έπρεπε κάτι να μας λέει. Κι ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι οι μισθοί των υπαλλήλων της Ένωσης Αγρινίου σε ποσοστιαία μεταβολή έναντι αυτών που προβλέπονται απ’ την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παραμένουν προσαυξημένοι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, ήτοι, ο υπάλληλος της Ένωσης απολαμβάνει μισθό 833,36 ευρώ (συν τα όποια επιδόματα δικαιούται), έναντι των 586,08 ευρώ που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση για τους υπαλλήλους.

Κι αν όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτε για ορισμένους, ας κρατήσουμε μόνο αυτό: Ότι η Ένωση προσφέρει εργασία σε 18 ακόμη συμπολίτες μας, ότι 18 οικογένειες θα έχουν μεροκάματο. Ας το σεβαστούμε.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι θα δεχόμαστε αιτήσεις μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φωτοβολταϊκών και τον υπεύθυνο του Τμήματος Συντήρησης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Άδραξε τη μέρα

    Η Ένωση Αγρινίου και η κάθε συνεταιριστική ένωση είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου,όπως η ΠΑΣΕΓΕΣ και όχι μία ιδιωτική εταιρία.Έχει κανόνες δημοσίου,είχε δικό της ασφαλιστικό ταμείο-δεν γνωρίζω αν συμβαίνει ακόμα-γι’αυτό και βγήκαν εργαζόμενοί της στη σύνταξη 45 ετών με 25 χρόνια υπηρεσία.Οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται αυστηρά με αντικειμενικά κριτήρια.Πάντως η Ένωση Αγρινίου τα τελευταία 40 χρόνια,ήταν “σφηκοφωλιά” προσλήψεων ημετέρων.

  2. Άδραξε τη μέρα

    Και η συνέντευξη είναι απαραίτητη σε κάθε πρόσληψη,από ανεξάρτητη επιτροπή και όχι ως πρόσχημα για την απόρριψη “παρείσακτων”.

  3. Βάνα

    Εκτός από τους επαίνους για τις προσλήψεις σε τέτοιους καιρούς, παραλείψατε να αναφέρεται κάτι σημαντικό που απαντάει σε όλα τα σχετικά ερωτήματα. Ότι όσοι προσληφθούν ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ (κάτι βέβαια συνηθισμένο για την ένωση).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.