Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Έρχονται άλλες 1.000 απολύσεις στο δημόσιο

attached_image08121Περίπου 1.000 απολύσεις ετοιμάζονται μέχρι το τέλος του έτους, έπειτα από αξιολόγηση των δομών 129 ΝΠΙΔ και Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα έχει έτοιμο το «Σχέδιο Β» και συμπληρώσει τον αριθμό των 4.000 υποχρεωτικών απολύσεων, σύμφωνα με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με το Εθνος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, που έχει αναλάβει εποπτικό ρόλο στην εφαρμογή της κινητικότητας στο Δημόσιο, έχει εισηγηθεί στην τρόικα να παραχωρηθεί δίμηνη παράταση για τους 12.500 υπαλλήλους που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, έχει προκηρύξει έργο 750.000 ευρώ προκειμένου να αξιοποιηθεί από τα υπουργεία για την αξιολόγηση των δομών σε φορείς που εποπτεύουν.
Στη συνεδρίαση υιοθετήθηκε πλήρως η εισήγηση του Κυρ. Μητσοτάκη να προσμετρηθούν στον τελικό αριθμό των απολύσεων για φέτος τυχόν απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες ή συμβασιούχων που εργάζονται με προσωρινές διαταγές.
Στις απολύσεις έχουν προσμετρηθεί 2.662 αποχωρήσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ μετά το κλέισιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ αναμένονται 400-500 απολύσεις επιόρκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει σε «λουκέτα» δημόσιων οργανισμών, αλλά μετά την αξιολόγηση των φορέων, να υπάρξει αναλογική κατανομήυποχρεωτικών αποχωρήσεων ανά φορέα ανάλογα με το δυναμικό του.
Από που προκύπτει η δεξαμενή των 1.000 θέσεων:
• Από τις 6 εταιρείες του υπουργείου Συγκοινωνιών (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΣΤΑΣΥ, ΤΕΟ)
• Από τα 34 Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα που εποπτεύουν όλα τα υπουργεία
• Από 24 φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και πάρκων
• Από 32 Αθλητικές Ομοσπονδίες
• Από 19 μουσεία και εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού
• Από 12 μεγάλους φορείς

arouraios.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.