Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Ήγγικεν η ώρα…Ξανά.

Ήγγικεν η ώρα…Ξανά.

gkre

Κοινώς, έφτασε η ώρα. Κοινώς, το έφερε ο βλάχος το τυρί και ήταν και πρόβειο. Ώρα να αναμετρηθούμε με τους εαυτούς μας. Και κυρίως εκείνοι που από τη φύση τους πιο αισιόδοξοι ή πιο ανθρωπιστές ή πιο ψαγμένοι πίστευαν ότι θα ήταν εύκολα τα πράγματα.

Σήμερα θα γίνει συζήτηση πολιτικών αρχηγών πάνω σε μια πρόταση σκληρότερη του mail Χαρδούβελη, που την έχουμε απορρίψει και σε μια πρόταση που την λέμε της «ελληνικής κυβέρνησης» αλλά περιλαμβάνει ακόμα   και «όλες τις ιδιωτικοποιήσεις πλην Ελληνικού». Αν πιστεύω ότι και να τα υπογράψουμε όλα αυτά θα τα κάνουμε κιόλας; Φυσικά και δεν το πιστεύω. Η Ελλάδα έχει ένα προδιαγεγραμμένο μέλλον. Αυτό είναι μια περίοδος διακυβέρνησης-ακόμα και με μια συμφωνία που θα παρουσιαστεί από ανεκτή έως θρίαμβος-σε ένα μοτίβο που αργά ή γρήγορα θα μας θέσει στο περιθώριο, σε μια εποχή «επανάστασης με το στανιό».Πριν λίγο ο πρωθυπουργός μας, ενώ όλη η Δύση μας κοιτάει απορημένη, έκανε παντού γνωστό ότι μιλούσε με τον μεγάλο δημοκράτη Πούτιν εφ’ όλης της ύλης…Μπορεί να του περάσει. Και να πάρει και κάτι “καλό”. Αλλά κάτι τέτοια δεν τα γουστάρουν ούτε οι Ποδέμος.

Τα σημάδια δεν είναι καλά. Δεν με πειράζει να ακούω να λένε ότι «θα πάμε στο λαό, αν μας οδηγήσουν σε ασφυξία». Και τι θα δώσει ο λαός; Λεφτά για να τον φροντίσου; Εννοούν, θα κλειστούμε στον εαυτό μας, θα φροντίσουμε μόνο όσους έχουν ήδη δουλειά κοντά μας και μετά θα περάσουμε 2 χρόνια καίγοντας τους εχθρούς, εντός κι εκτός. Αλλά με πειράζει να ακούω το μεταφυσικό  «ας αφήσουν την Αριστερά να διαπραγματευτεί και την κοινωνία». Λες και η κοινωνία και η Αριστερά ταυτίζονται. Λες και θα μας κοιτάζουν οι άλλοι και θα πουν «κοίτα οι άλλοι έχουν κινήσει, έχει η πλάση κοκκινίσει», εν έτει 2015! Λες και δεν βγάλαμε πρωθυπουργό να μας εκπροσωπήσει, επειδή εκείνοι δεν τον πιστεύουν τον κοινοβουλευτισμό.

Η ώρα δεν έφτασε γιατί δεν πληρώσαμε το ΔΝΤ και «γίναμε Ζάμπια» και άλλα τέτοια. Δεν έφτασε γιατί χρεοκοπήσαμε οικονομικά. Ούτε γιατί πέντε δέκα μισότρελοι χτες εξήγησαν ότι θα ζητάμε αποζημιώσεις και από τον Πρώτο(!) Παγκόσμιο… Η ώρα έφτασε γιατί μιλάνε μόνο οι εκλεκτοί και οι «δικαιωμένοι». Γιατί ακόμα και τα αρχαία και τα αγάλματα έχουν συνθήματα πάνω. Γιατί δικαιώματα εννοούν να μην αφήνεις κανέναν να πάει για δουλειά αν δεν εγκρίνεις εσύ τους όρους. Γιατί κάτω στα Χανιά μαζεύτηκαν παιδιά στο άνθος των χρόνων τους για να μην αφήσουν τη Διαμαντοπούλου να μιλήσει! Όλα πανομοιότυπα μεταξύ τους, ακόμα και εμφανισιακά! Σαν τους γραβατωμένους και τους αστούς που κοροϊδεύουν. Γιατί αυτά, μόνο εδώ γίνονται. Γι’ αυτό έφτασε η ώρα, μετά φυσικά από πολλά χρόνια πρασινομπλε ανατολίτικης διαφθοράς και κρατισμού.

 

Γ.Σ.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. antikeimenikos

    Η απάντηση στους ψεκασμένους νεοέλληνες που μας έπρηζαν ότι υπάρχει και η Ρωσία σαν εναλλακτική λύση ήρθε από τον υπουργό οικονομικών της Ρωσίας σήμερα:

    “Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει συμφωνία με την Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Τσίπρας και Πούτιν. Ο κ. Σιλουάνοφ τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για ελληνική χρεοκοπία και πως είναι απαραίτητο η Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της. ”

    Με λίγα λόγια για τη Ρωσία η Ελλάδα έχει αξία όσο είναι στην Ευρώπη και για αυτό μας ζητούν να κλείσουμε τη συμφωνία.

    ΔΕ ΒΡΕΧΕΙ ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ! ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΗΜΕΝΟΙ, ΞΥΠΝΑΤΕ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.