Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

«Ίσως δεν ήταν καλά πληροφορημένος»

διαπραγμ

Αυθεντικός διάλογος των ημερών. Ξεκινάει ένας φίλος, απαντάει ο υπογράφων.

-Πως και δεν έγραψες τίποτε για όσα είπε ο Γλέζος χτες; Θα ταίριαζε γάντι.

-Δεν το έχω αποτιμήσει μέσα στο πλαίσιο των ημερών. Δεν ξέρω τι πρέπει να ειπωθεί. Ότι είναι ηλικιωμένος και ξεκούτιανε; Και γιατί τότε έκανε σχεδόν πανευρωπαϊκό ρεκόρ σε ψήφους πρόσφατα; Γιατί τα άλλα εθνικοπατριωτικά που λέει είναι θέσφατα; Δεν είναι ο Γλέζος μόνο, άλλωστε, πριν λίγο ήταν και ο Θεοδωράκης που είπε ένα πούμε «nein» και μεις με τη σειρά μας.

-Σε τι να πούμε «nein»; Στα λεφτά στα ΑΤΜ; Έλα μωρέ τους έχει ξεπεράσει η ζωή.

-Ναι, αλλά δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα μαζί. Ή έχουν άδικο-ειδικά ο Γλέζος που μίλησε για ψευδαίσθηση-και έπρεπε να ρίξουμε νερό στο κρασί μας (όπως και κάναμε)γιατί οι υποχρεώσεις μας έχουν γονατίσει, άρα κάνουμε μια διαπραγμάτευση καλύτερη από τους προηγούμενους, αλλά και πάλι με έλεγχο και μειωμένη κυριαρχία. Ή έχουν δίκιο και τελικά πρέπει να πάμε σε ρήξη και μοναξιά με «δάκρυα, αίμα και περηφάνια». Αν έχουν δίκιο και μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο με τους δικούς μας όρους τότε η παρούσα κυβέρνηση απλά μπορεί να πει ότι άλλαξε κάπως τους όρους. Όχι ότι οι προηγούμενοι ήταν δοσίλογοι και… μασόνοι. Οι 100 δόσεις θα πάνε κι αυτές μαζί με άλλα μέτρα απόψε για έγκριση.

-Και πως τα εξηγείς όλα αυτά;

-Δεν τα εξηγώ. Ίσως παραμείνουν για πάντα μυστήριο. Άλλωστε πολλά από όσα ειπώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι ιδέες με βάση τη λογική, πολλά είναι θεολογία. Και μοιάζουν εξίσου ανεξήγητα με άλλα που τα περιβάλλει πάντα ένα τέτοιο μυστήριο. Όπως ακόμη συμβαίνει με την περίφημη ομιλία στον ΟΗΕ όπου ο Τσε φώναξε «πατρίδα ή θάνατος»(patria o muerte)και δεν φώναξε ας πούμε «λευτεριά ή θάνατος»! Ή όταν ο Μπέρτολτ Μπρεχτ ήταν στην Αμερική και τον ρώτησε φίλος του τι πιστεύει για τις δίκες του Στάλιν όπου σκοτώνονται αθώοι κι εκείνος, ο ουμανιστής, απάντησε «Όσο πιο αθώοι τόσο πιο πολύ τους αξίζει να πεθάνουν»(!), με αποτέλεσμα να τον πετάξει έξω από το σπίτι ο φίλος του. Ίσως ήθελε απλά να προκαλέσει ή να πλειοδοτήσει σε κάτι ή έκανε πνεύμα. Ίσως απλά να μην ήταν καλά πληροφορημένος, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Μανώλη Γλέζο…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Ναι αλλά θα προσλάβουμε τις καθαρίστριες (αντί για πτυχιούχους) και θα ξανα-ανοίξουμε την ΕΡΤ!! Για να μην πω και για τον Πάκη ΠτΔ!!

    Κάναμε εκλογές για να κάνουμε κάποιους μάγκες, υπουργούς, γραμματείς κτλ… Ας ετοιμαστεί τώρα ο κόσμος, ψεκασμένοι και μη, να πληρώσουν το λογαριασμό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.