Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Αίρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση ο Μωραΐτης

Αίρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση ο Μωραΐτης

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης με δήλωσή του επικρίνει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το λουκέτο στην ΕΡΤ λέγοντας πως «ένας ανεύθυνος πολιτικός δεν μπορεί πλέον να ηγείται μιας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης». Ουσιαστικά με αυτή τη δήλωση ο Θ.Μωραίτης αίρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση προτείνοντας μάλιστα εκλογές. Συγκεκριμένα αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ:

«Συνειδητά ο κ. Σαμαράς δυναμιτίζει την συνέχεια της κυβέρνησης και την σταθερή πορεία της χώρας.Με τις μονομερείς και στα όρια του συντάγματος αποφάσεις του εκβιάζει την κοινωνία και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η ΕΡΤ για την οποία φυσικά και πρέπει να γίνει εξορθολογισμός δαπανών που θα περιλαμβάνει και δύσκολες αποφάσεις.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο κ. Σαμαράς,  ο οποίος αγνοώντας και αιφνιδιάζοντας συνεχώς τους κυβερνητικούς εταίρους, κυβερνά εδώ και μήνες με επικοινωνιακούς όρους αποτυγχάνοντας στους στόχους που έχει θέσει  η προγραμματική συμφωνία των κομμάτων.
Με δεδομένη την εκβιαστική λογική που αναβιώνει άλλες εποχές μιας παλιάς διχαστικής δεξιάς, είναι αυτονόητο ότι ένας ανεύθυνος πολιτικός δεν μπορεί πλέον να ηγείται μιας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης .
Και επειδή αυτές τις κρίσιμες ώρες κάποιοι παίζουν την τύχη της χώρας κορώνα γράμματα, βάζοντας παπαγαλάκια να διατυπώνουν το εκβιαστικό δίλημμα «αυθαιρεσία ή εκλογές»,  η απάντηση από εμάς θα πρέπει να είναι δεδομένη: Εκλογές».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.