Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Αγρινιώτες ΑμεΑ πάνε στην Αθήνα για διαμαρτυρία

Αγρινιώτες ΑμεΑ πάνε στην Αθήνα για διαμαρτυρία

Σε δεινή θέση βρίσκονται τα άτομα με αναπηρίες λόγω της μη καταβολής των  προνοιακών επιδομάτων εδώ και 4 μήνες. Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «η Ελπίδα» Θεόδωρος Μαδιάς θεωρεί εμπαιγμό αυτή την καθυστέρηση στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων αφού πολλά άτομα με  χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες  αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και βρίσκονται σε τραγική κατάσταση  λόγω της μείωσης μισθών και συντάξεων, της φορολογίας και της κατάρρευσης του προνοιακού  συστήματος.

Την ίδια ώρα βάσει του κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ καλούνται να συμμετέχουν στη δαπάνη είτε των αναλώσιμων υλικών είτε των θεραπευτικών μέσων τεχνητών μελών είτε στη φαρμακευτική τους αγωγή. «Ως είναι γνωστό, τα προαναφερθέντα επιδόματα είναι τα μοναδικά μέσα επιβίωσης των ατόμων με αναπηρία, που λόγω της οικονομικής κρίσης απειλούνται πιο πολύ από ποτέ από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό. Οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους έχουν εξαντληθεί! Το άλλοθι της απογραφής δεν υφίσταται πλέον!Επιβάλλεται να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του όλου συστήματος προκειμένου από εδώ και στο εξής να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλη καθυστέρηση» επισημαίνει ο κ.Μαδιάς. Τα προβλήματα αυτά, και πολλά άλλα ακόμη,  έθιξε σε επιστολή του προς τους  αρμόδιους Υπουργούς   και το συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων  Με Αναπηρία, ζητώντας άμεσα συνάντηση .

Επίσης  τα Άτομα με Αναπηρία , από διάφορες  περιοχές ,μέσα στην εβδομάδα έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στην Αθήνα, στην οποία  θα συμμετέχουν και 50 άτομα από το Αγρίνιο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.