Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Αισιοδοξία και τετ α τετ Μοσχολιού- Παπαναστασίου στην πίτα του ΤΕΕ(φωτο)

DSCN8300

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα υπήρξε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, αφού ήταν η πρώτη φορά μετά και από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Παπαναστασίου για τη δημαρχία, που  παρευρέθη  στον ίδιο χώρο , σε επίσημη εκδήλωση, με το δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό. Τόσο ο κ. Μοσχολιός, όσο και ο κ. Παπαναστασίου άλλωστε έχουν κατά το παρελθόν διατελέσει πρόεδροι του τοπικού παραρτήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Την τελετή ευλόγησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ Κοσμάς, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΤΕΕ  κ.Κ. Ρόκκος ο οποίος, αφού ευχαρίστησε  τους παρευρισκομένους, μίλησε για μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο και για τον κλάδο των  μηχανικών. Δήλωσε ωστόσο, ότι στη φετινή του ομιλία, ο «βαθμός δυσχέρειας» σε αυτά που έχει να πει είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Στις αρχές του 2013 η ελπίδα δεν είχε καθόλου εμφανιστεί», ανέφερε ο ίδιος, ενώ όπως ανέφερε στη συνέχεια, σήμερα μπορούμε να δούμε τα γεγονότα αντικειμενικά, «πέρα από την πλαστή ευδαιμονία στην οποία βρισκόμασταν τα τελευταία έτη και να ανακάμψουμε την αισιοδοξία μας».

Ο ίδιος μίλησε για ανάκαμψη των έργων και για θέσεις εργασίας που κατά συνέπεια ανοίγουν. «Από αυτά τα ευεργετήματα κερδισμένη θα βγει και η Αιτωλοακαρνανία. Το Άκτιο- Αμβρακία, ένα έργο που καρκινοβατούσε επί τρία και πλέον χρόνια , εξελίσσεται, δημοπρατήθηκε το δεύτερο τμήμα από το Πλατυγιάλι, για τη σύνδεση Πλατυγιάλι-Ιόνια Οδός,  το φράγμα των Αχυρών εξελίσσεται και πολλά μεγάλα έργα εξελίσσονται στην περιφέρεια και στους δήμους του νομού μας» .

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός για έναν σύντομο χαιρετισμό. Ο ίδιος συνεχάρη τη νέα διοίκηση του ΤΕΕ, μιλώντας και ο ίδιος για μια δύσκολη περίοδο για τους μηχανικούς. « Ο χώρος των μηχανικών μαστίζεται από την έλλειψη απασχόλησης, αφού τα δημόσια έργα έχουν ακόμη έναν ορίζοντα που δεν είναι ορατός, αλλά και για τα ιδιωτικά για τα οποία υπάρχει ακόμη πρόβλημα χρηματοδότησης», ανέφερε ο ίδιος.

Ο ίδιος τόνισε πως τόσο το ΤΕΕ όσο και η αυτοδιοίκηση πρέπει να πιέσουν ώστε οι πόροι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να αυξηθούν: «Είναι χρήματα που μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης πέφτουν στην τοπική οικονομία», σχολίασε για να συμπληρώσει πως ο δήμος είχε το καθήκον να οργανώσει καλύτερα τα πράγματα μετά τον Καλλικράτη και το πέτυχε. «Είναι πλέον έργα δημοπρατημένα που θα ολοκληρωθούν με τη λήξη του ΕΣΠΑ. Έτσι θα υπάρξει εργασία για μελετητές, εργολήπτες, μηχανικούς και στον Τεχνικό κόσμο. Ο στόχος μας από εδώ και στο εξής είναι διπλός: Να ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι το τέλος του ’15, κανένα από αυτά να μη ξεφύγει για το επόμενο πρόγραμμα και ο δεύτερος είναι να προτείνουν για το νέο ΕΣΠΑ, αυτά τα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή να δημοπρατηθούν και να κατασκευαστούν και μέσω των μοναδικών χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, να βρει ο τόπος την προσδοκώμενη ανάπτυξη. Ο ρόλος του  ΤΕΕ είναι σημαντικός για την οργάνωση του νέου ΕΣΠΑ».

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου: «Θέλοντας να είμαι και εγώ αισιόδοξος, θέλω να πιστεύω ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Δεν ξέρω αν αυτό θα το φέρουν τα δημόσια ή τα ιδιωτικά έργα που έχουν γίνει, θεωρώ όμως ότι είναι να γίνει, πρέπει να το κάνουμε και μόνοι μας. Πρέπει να βοηθήσουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. Βαρεθήκαμε να ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Τα έργα δε γίνονται μόνο στα χαρτιά. Δεν μπορεί να κοστίζουν τόσο ακριβά… Τα έργα θα πρέπει να γίνονται με μελέτες σωστές και όχι να τέμνει ο ένας δρόμος τον άλλος. Να πληρώνονται σωστά, για να γίνονται σωστά. Και δεν πρέπει να γίνονται την τελευταία στιγμή. Πιστεύω ότι μερικά πράγματα δεν θέλουν μόνο χρήμα, αλλά και φαντασία, καλή διάθεση, καλή πρόθεση, ανθρώπους με όραμα! Ελπίζω αυτή η χρονιά να μας οδηγήσει στο όραμα»,ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου.

DSCN8306

DSCN8308

DSCN8349

DSCN8341

DSCN8337

DSCN8329

DSCN8324

DSCN8311

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΡΑΠΑΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ. ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΞΙΣΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ. ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ. ΜΕ ΑΣΘΜΑΙΝΟΥΣΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ Η ΠΙΤΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.