Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Αισιοδοξία στην παράταξη Παπαναστασίου…

Πυρετωδώς «κλειδώνει» το ψηφοδέλτιο

aΣυσπείρωση και αισιοδοξία. Με τις δύο αυτές λέξεις δίνεται το στίγμα του κλίματος που επικρατεί στα πρόσωπα που συμμετέχουν στις διεργασίες της συγκρότησης του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου.
70 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο εκφράζεται η πεποίθηση πως δημιουργούνται προϋποθέσεις για εκλογική νίκη και αλλαγή σελίδας στο δήμο Αγρινίου αν και παράλληλα έμπειρα στελέχη παραπέμπουν σε αντιπροσωπευτικότερη καταγραφή της κατάστασης σ’ έναν μήνα όταν και θα έχει παρουσιαστεί το σύνολο των προσώπων που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο αλλά και θα εκφράζεται ο προγραμματικός λόγος του συνδυασμού, παράλληλα με την κριτική που θα ασκηθεί στο έργο της δημοτικής αρχής Αγρινίου. Μια κριτική στοχευμένη , ουσιαστική και τεκμηριωμένη , όπως σημειώνεται.
Προς το παρόν πάντως όλα περιστρέφονται γύρω από τις διεργασίες στελέχωσης του ψηφοδελτίου και τις σχετικές κινήσεις του Γ. Παπαναστασίου που προχωρά τις επαφές του με προσοχή αποφεύγοντας διαρροές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να βλάψουν την προσπάθεια. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ τη δημοσιότητα έχουν δει ονόματα με γνωστή διαδρομή και προσφορά στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, οι επαφές με άλλα πρόσωπα που θα καταδείξουν την πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού γίνονται με προσεκτικό τρόπο. «Η ουσία είναι να γίνει συγκροτηθεί ένα μάχιμο ψηφοδέλτιο από πρόσωπα που να έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να προσφέρουν, ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών. Άσκοπη διακίνηση ονομάτων σε αυτή τη συγκυρία δεν βοηθά» αναφέρει πρόσωπο που παρακολουθεί τις διαδικασίες υπογραμμίζοντας παράλληλα πως όλα εξελίσσονται θετικά δεδομένης βέβαια και της γενικότερης κοινωνικής-οικονομικής συγκυρίας που αποθαρρύνει πολλούς από το να συμμετάσχουν στα αυτοδιοικητικά-πολιτικά δρώμενα.
Αξιοσημείωτο είναι πως από τους συμβούλους της σημερινής αντιπολίτευσης σύσσωμη είναι η στήριξη στην υποψηφιότητα Παπαναστασίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κώστας Καλαντζής που θα είναι ξανά υποψήφιος όπως και οι Νίκος Γκρίζης , Θόδωρος Σεϊτανίδης, Γιάννης Βασιλείου, Βασίλης Αλεξόπουλος, Γιώργος Αλεξόπουλος, όπως και ο πρώην δήμαρχος Μακρυνείας Βασίλης Καρακώστας που φαίνεται πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ο Λάμπρος Κοτρολός έχει αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ωστόσο με κάθε τρόπο δείχνει τη στήριξη του στον Γιώργο Παπαναστασίου και ελπίζεται να αναθεωρήσει την απόφαση του. Υποψήφιος δεν θα είναι και ο νυν σύμβουλος Γιάννης Στυλιαράς που όμως προσφέρει στον προεκλογικό αγώνα ενώ ο πρώην δήμαρχος Στράτου Δημ.Μουρτζιάπης λέγεται πως στρέφει το ενδιαφέρον του στις περιφερειακές εκλογές.
Υποψήφιοι στην ενότητα Αγρινίου θα είναι, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κώστας Ρόκος, ο φιλόλογος Παναγιώτης Κοντονάσιος, ο οικονομολόγος Βασίλης Φωτάκης και ο γεωπόνος και νυν περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Στούπας, όπως και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Καλαμπαλίκης , η Ανθούλα Μακρή-Γιαννάκαρη και η Μαρία Παπαγεωργίου. Επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. και πρώην πολιτευτής Σπύρος Αδάμης ενώ υποψήφιος θα είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αγρινίου Γιάννης Ανδριόπουλος. Στην ενότητα Στράτου υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Μελιάδης, στην ενότητα Νεάπολης οι Θέμης Χασιώτης και Κώστας Λιούπρας, ενώ αβέβαιη παραμένει προς το παρόν η υποψηφιότητα του σημερινού συμβούλου Δημημήτρη Σβεντζούρη. Υποψήφιος στην ενότητα Παναιτωλικού θα είναι ο Θύμιος Γρίβας. Υποψήφια στην ενότητα Αγρινίου θα είναι και η Μαρία Σαλμά, αδερφή του βουλευτή Μάριου Σαλμά, η οποία μεταδημότευσε από το δήμο Αμφιλοχίας όπου επίσης ήταν σύμβουλος. Κίνηση βέβαια και με σημειολογική σημασία όπως και η συμμετοχή-αν τελικώς υπάρξει- ατόμου από τον οικογενειακό κύκλο του βουλευτή Κ.Καραγκούνη.
Ονόματα βέβαια διακινούνται και πολλά άλλα ωστόσο η καταγραφή του ρεπορτάζ αφορά στις δεδομένες εξελίξεις. Επαφές και συζητήσεις γίνονται πολλές, περιλαμβάνουν και ονόματα που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως εκπλήξεις αλλά και πρόσωπα που στις τελευταίες και παλαιότερες αυτοδιοικητικές εκλογές συμμετείχαν σε ψηφοδέλτια άλλων πολιτικών χώρων όπως εν ενεργεία περιφερειακού συμβούλου με τον Απ.Κατσιφάρα .Έχουν εξάλλου βολιδοσκοπηθεί πρώην δήμαρχοι καποδιστριακών δήμων αλλά και νεαρά ηλικιακά άτομα από διάφορους επαγγελματικούς χώρους. Στόχος βέβαια είναι η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα σηματοδοτεί και την ευρύτερη απήχηση που φιλοδοξεί ο συνδυασμός να έχει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.