Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Αιχμηρή η ΠΕΔ απαντά σε Τσίπρα

Αιχμηρή η ΠΕΔ απαντά σε Τσίπρα

Γ.Σ.-ΠΕΔ-Δυτικής-Ελλάδος-580x300Με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα περί «βλαχοδημάρχων», από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας (πρόεδρος του οποίου είναι ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός), στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 4-9-2013,  εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση.

Η Τοπική αυτοδιοίκηση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος αυτόνομος και αυτοτελής θεσμός, με ξεχωριστό και διακριτό ρόλο στην οργάνωση του κράτους. Είναι ο πλησιέστερος προς τον πολίτη θεσμός, είναι η «τρυφερή εξουσία» που οφείλει να αγκαλιάζει και να προστατεύει το δημότη, χωρίς πολιτικές, κομματικές και άλλες διακρίσεις.

Ο ασφυκτικός κομματικός εναγκαλισμός, καθώς και οι μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, έχουν αποδειχτεί καταστροφικές στο παρελθόν και δεν ταιριάζουν σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή  Αυτοδιοίκηση.

Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για όλους τους Δημάρχους της χώρας, προσβάλλουν ευθέως  τις  τοπικές κοινωνίες οι οποίες με απόλυτη πλειοψηφία επέλεξαν τους εκπροσώπους τους  και γι’ αυτό τους καταδικάζουμε.

Ο σεβασμός στη λαϊκή θέληση και το θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να είναι αλά καρτ και κατά το δοκούν, αλλά μόνιμος, συνεχής και διαρκής.

Οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν αποδίδουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους εκλεγμένους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, που υπηρετούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης σε πρωτοφανείς για τη χώρα συνθήκες, το μοναδικό θεσμό που παρά τη μείωση κατά 60% των εσόδων του, αναπτύσσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις αυτές, κινούνται στην κατεύθυνση της αποδυνάμωσης της Αυτοδιοίκησης, σε μια εποχή που απαιτείται η θεσμική και οικονομική θωράκισή της.

Εμείς, οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, αποκρούοντας την πολύπλευρη επίθεση που δέχεται ο θεσμός και επιδιώκοντας την ενδυνάμωσή του, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση, ταυτισμένη με τους δημότες, μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για την αλλαγή πορείας της χώρας.

Προτάσσουμε την ενότητα του λαού μας, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα προβλήματα δεν έχουν ούτε κόμμα ούτε χρώμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.