Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ανάπτυξη και καταπάτηση (συν 400 χιλιάδες αφορολόγητο)

Ανάπτυξη και καταπάτηση (συν 400 χιλιάδες αφορολόγητο)

katap

Ακόμη κι αν δεν μας ενδιαφέρει ο δυτικός κόσμος καλό είναι να θυμόμαστε ότι είναι αυτός με τον οποίο κάναμε κάποτε την κολεγιά της Ε.Ε. και μετά της ΟΝΕ και που σήμερα περίπου το 75% απαντά στις ερωτήσεις ότι μαζί του πρέπει να διατηρήσουμε τις σχέσεις που έχουμε πάση θυσία.

Δυο παραδείγματα λοιπόν που περιγράφουν γιατί εμείς δεν θα κάνουμε ποτέ αυτό που μας λέει ότι πρέπει να κάνουμε αυτός ο δυτικός κόσμος: Το ένα τοπικό, από τον Βάλτο. Προχτές, στις 10 του μήνα συγκεντρώθηκαν πολίτες για να ενημερωθούν για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη περιοχή τους. Οι επιστήμονες και οι πολίτες που τους ενημέρωσαν ήταν κατά μιας τέτοιας προοπτικής και κατά τον τρόπο αυτό ενημέρωσαν κιόλας. Ότι δεν χρειάζονται τέτοιες επενδύσεις γιατί δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας, χαλάνε το τοπίο, τα ανταποδοτικά που παρέχουν στις τοπικές κοινωνίες είναι δώρον άδωρον και η ανάπτυξη στην περιοχή(του Βάλτου) πρέπει να είναι ήπια τουριστική(μην γίνει Ριβιέρα η Κανάλα δηλαδή) και στην κατεύθυνση της κτηνοτροφίας, γεωργίας μελισσοκομίας. Δεν σχολιάζω-όσο μπορώ-και δεν κρίνω τις παραπάνω απόψεις. Ας κρατήσουμε όμως ότι ανάμεσα σε όσα ειπώθηκαν ήταν και ότι επενδύσεις όπως τα αιολικά δεν είναι οικολογικές αλλά γίνονται βάση «σχεδίου» για να αλώσουν τα μεγάλα συμφέροντα και τα βουνά μας, που αλλιώς θα ήταν όμορφα για πάντα.

Το δεύτερο παράδειγμα είναι από τη γενική ειδησεογραφία όπως το εξέλαβα εγώ, ένας Έλληνας που μένω στο ενοίκιο: Υποψήφιος βουλευτής λοιπόν που σχετίζεται με το «κίνημα» των ιδιοκτητών ακινήτων προδίκασε ότι η ακίνητη περιουσία που θα μείνει αφορολόγητη σε περίπτωση εκλογής του χώρου είναι τα(κρατηθείτε) 400 χιλιάδες ευρώ! Μέχρι αυτό το ποσό, λέει, δεν πρέπει να υπάρχει φόρος και μάλιστα να μπαίνουν και μερικά… ανθρωπιστικά κριτήρια όπως αν ο έχων περιουσία 400 χιλιάδων(και με τις αντικειμενικές κάτω 35% που ακούστηκε, πάλι πολλά είναι)δηλώνει χωρίς άλλο εισόδημα! Μη ρωτήσει κανείς πώς κάποιος με 400 χιλιάδες ακίνητα δεν έχει εισόδημα γιατί είναι σαν εξηγείς γιατί ΚΑΙ ο Καμμένος φωνάζει «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», κανένα όμως, ούτε του μεγαλύτερου λαμογιού που έχει κατακλέψει κόσμο και δηλώνει «ένα σπιτάκι». Είναι η  νοοτροπία που έχει νικήσει οριστικά.

Λοιπόν,  κυρίες και κύριοι, και στα μέρη μας και αλλού συμβαίνει το εξής: Σε σύνολο 80.000 ακινήτων του ιερού Δημοσίου που δεν πουλάμε, δεν χρωστάμε και δεν πληρώνουμε τα 28.000 ήτοι το 35% είναι καταπατημένα(και είναι και τα καλύτερα).
Το 27% της χώρας είναι χαρακτηρισμένο ως Natura, το 35% είναι «δασικές εκτάσεις», το 20% ως αιγιαλός και παραλίες! Σύνολο στο 82% δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Από το υπόλοιπο (αλλά και μέσα σε αυτό το 82%) ένα απροσδιόριστο κομμάτι είναι αρχαιολογικά και όλα αυτά μαζί μπορεί να είναι ΚΑΙ καταπατημένα!

Υπό αυτάς τα συνθήκας και τας απόψεις ούτε χρήσεις γης υπάρχουν, ούτε αγοραπωλησία για επενδύσεις, ούτε φόροι εισπράττονται και όλοι είναι… ευχαριστημένοι. Υπάρχει όμως ευαισθησία και όραμα, παρότι ακόμα και τις χωματερές λόγω προστίμων τις κλείνουμε ή παρότι κάποιες πόλεις είναι σε έκτακτη ανάγκη από τα σκουπίδια. Καλή ψήφο.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. APOL

  Έχω πρόταση:
  Να πάρουμε όλοι σύνταξη από τα 50 +2000 €
  Να δ΄ωσουμε όλοι τα σπίτια στο κράτος και να μας τα παραχωρεί δωρεάν για να μένουμε μέσα.
  Σύνθημα: μην ενοχλείτε τα τσακάλια, τις αλεπούδες, τις γάτες, τα αδέσποτα και όλα τα άλλα ζώα
  Αραχτόι στον καφενέ με ουζάκι και φραπέ και πάει λέγοντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.