Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Αναβολή στην εκδίκαση για το πενταπλό φονικό (video)

news

Αναβολή πήρε στο Πενταμελές Μεικτό Ορκωτό Εφετείο η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του πενταπλού φονικού που τον Νοέμβριο του 2006 συγκλόνισε το πανελλήνιο και καταγράφηκε ως ένα από  ειδεχθέστερα εγκλήματα στα χρονικά.

Οι Διονύσης και Λυσίμαχος Φούκας «επέστρεψαν» στην πατρίδα τους λίγα χιλιόμετρα από το τόπο του εγκλήματος για να δικαστούν ενώ από προχθές κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας όπου έγινε η μεταγωγή τους από τις φυλακές Μαλανδρίνου όπου εκτίουν ποινή πεντάκις ισοβίων που τους επιβλήθηκε από το  Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου τον Μάρτιο του 2008.

Τα ξημερώματα  κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου όπου βρίσκονταν πολλοί συγγενείς των τραγικών θυμάτων της υπόθεσης τα οποία επί της ουσίας ανέρχονται σε επτά καθώς ως παρεπόμενο της δολοφονίας των πέντε κυνηγών ακολούθησε 3,5  χρόνια μετά η διπλή αυτοκτονία μητέρας και αδερφής ενός εξ΄ αυτών στην Καμαρούλα.

Η εκδίκαση πήρε αναβολή, δεν ορίστηκε ακόμη η νέα δικάσιμος, λόγω αδυναμίας να παραστεί ο δικηγόρος συγγενών θυμάτων Μιχ. Δημητρακόπουλος. Αξιοσημείωτο εξάλλου πως ο Λυσίμαχος Φούκας  αιτήθηκε την αποφυλάκισή του λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και των προβλημάτων υγείας, αίτημα που ομοφώνως απορρίφθηκε.

Ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων Γιάννης Βοσκόπουλος – συνεργάτης του Μ. Δημητρακόπουλου- δήλωσε , μεταξύ άλλων: «Οι μνήμες αυτού του τραγικού συμβάντος ξύπνησαν ξανα. Για τις οικογένειες των θυμάτων δεν έσβησαν κι ούτε θα σβήσουν ποτέ. Η αναβολή ήταν αορίστως, οπότε εκ νέου θα προσδιοριστεί από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αγρινίου. Από την πλευρά των κατηγορουμένων ζητήθηκε αναστολή εκδίκασης της απόφασης της ποινής του πατέρα, Λυσίμαχου Φούκα, η οποία και απορρίφτηκε ομοφώνως από το δικαστήριο. Οι συγγενείς αυτών των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, στάθηκαν στο ύψος τους, με την ίδια αξιοπρέπεια που τους διέκρινε από την πρώτη στιγμή αυτού του γεγονότος».

 

IMG_1905

IMG_1912

IMG_1928

IMG_1932

IMG_1915

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.