Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Αναπάντητη προπαγάνδα

Αναπάντητη προπαγάνδα

Μπορεί ορισμένοι να πουν ότι τους κούρασε το θέμα του Πανεπιστημίου. Παρότι δεν θα έπρεπε να κουράζεται κανείς, ένα χτεσινό δημοσίευμα δίνει και μια άλλη διάσταση στο θέμα. Γράφει η χτεσινή Καθημερινή: “ο δήμαρχος Ναυπάκτου Ιωάννης Μπουλές, όπως ανέφερε χθες στην «Κ», προετοιμάζει τις αίθουσες του παλιού δημαρχείου Αντιρρίου και του παλιού δημοτικού σχολείου της κωμόπολης για να δεχθούν τους σπουδαστές τον προσεχή Οκτώβριο. Να σημειωθεί ότι το Αντίρριο που πλέον αποκτά Τμήμα ΤΕΙ, έως τώρα διαθέτει μόνο δημοτικό και γυμνάσιο. Δεν διαθέτει, δηλαδή, λύκειο”

Η αναφορά είναι για το τμήμα του ΤΕΙ Μεσολογγίου που θα μείνει τελικά στη Ναύπακτο καταβαραθρώνοντας το ηθικό όσων ζουν με το δόγμα “κάθε πόλη και πανεπιστήμιο κλπ, κλπ” αλλά έχουν σπουδάσει π.χ. σε κάποιο χωριό της Ιταλίας όπου είναι διάσπαρτες σχολές και ιδρύματα. Και φυσικά το όλο θέμα με την υπογραφή του κ. Απ. Λακασά πέρασε και στον τίτλο της εφημερίδας κάπως σαν “Κωμόπολη που δεν έχει λύκειο θέλει και ΤΕΙ”! Αλληλούια! Φυσικά δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να γράψει κανένας δημοσιογράφος ότι “τι δουλειά έχει το Πανεπιστήμιο στην Αθήνα να έχει υποδομές στου Ζωγράφου ή στο Περιστέρι” Γιατί αν δεν το ξέρει ο κ. Λακασάς μετά τον Καλλικράτη οι δήμοι έχουν αλλάξει και το Αντίρριο είναι μια δημοτική ενότητα της Ναυπάκτου. Αλλά είπαμε…

Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι πως πρόκειται για ένα ακόμα ανάλογο άρθρο που θα μείνει αναπάντητο. Ούτε δύο άνθρωποι δεν θα βρεθούν να εξηγήσουν στην καλή εφημερίδα ότι ο δήμος λέγεται “Ναυπακτίας” και στα όριά του αύριο μπορεί να υπάρχει το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Ελλάδας με θέα τη Γέφυρα(αν επιτραπεί ποτέ σε κανένα να αξιοποιήσει τα παλιά εργοτάξια-φιλέτα). Όταν όμως κάποιος ντόπιος δημοσιογράφος γράψει κάτι μη συμβατό με τις απόψεις μας ή κάτι συζητήσιμο τότε ποιος είδε τον προσβεβλημένο σχολιαστή και δεν τον φοβήθηκε. Κι όμως, όλες οι παρεμβάσεις μέσω ίντερνετ γίνονται, χωρίς κόπο και χωρίς καν προσωπική επαφή. Εκτός και αν δεν εξοργίζει κανέναν ένα τέτοιο δημοσίευμα.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.