Σάββατο, Μάιος 25, 2019

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ρήξη με την Ε.Ε. για να καταργηθούν όλα τα μνημόνια

DSCN8231 Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το πρωί στο Αγρίνιο για να παρουσιάσει τα βασικά σημεία του πολιτικού της λόγου και τα πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της.
Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αιτωλοακαρνανία τοποθετήθηκαν στη λίστα με αλφαβητική σειρά ως εξής: Αυζώτης Νίκος, Θανασούλας Δημήτριος, Κοκκινοβασίλης Πολυδεύκης, Σταθόπουλος Γρηγόριος, Σταμάτη Ευδοκία, Τσιακανίκας Σοφοκλής και Τσώλη Έλενα- Άννα.
Μιλώντας τα στελέχη της υπεραμύνθηκαν της άποψης για ρήξη με την Ε.Ε. καθώς , όπως ανέφερε ο κ.Κοκκινοβασίλης «μέσα στην Ε.Ε. , το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η εφαρμογή αυτών των πολιτικών» . «Η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει ενίσχυση των αγώνων του κινήματος. Αν γίνει ακόμη πιο ισχυρή δύναμη το εργατικό κίνημα, μόνο τότε δεν θα τολμούν άλλα να τάζουν και άλλα να κάνουν» σημείωσε προσθέτοντας πως «αποδείχτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει τα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε». «Πάγια θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η φορολόγηση του κεφαλαίου και η αύξηση των μισθών και των συντάξεων», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Κοκκινοβασίλη «πρέπει ο λαός να σταματήσει να δίνει ανάθεση για την λύση των προβλημάτων του στον κάθε σωτήρα: Τσίπρα, Σαμαρά, Παπανδρέου. Οι εκλογές δεν λύνουν το πρόβλημα. Οι κοινοβουλευτικές εκλογές είναι μια μάχη που για να κερδηθεί πρέπει να συνοδεύεται από ένα ισχυρό εργατικό και λαϊκό κίνημα οργανωμένο. Όταν ο λαός κατεβαίνει στον δρόμο  κανείς δεν τολμά να τον κοροϊδέψει. Η οργάνωση στα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, στις συνελεύσεις της γειτονιάς αποτελούν το ποιο χρήσιμο εργαλείο. Το όχι του 62% του Δημοψηφίσματος  να γίνει όχι μέχρι τέλος. Για να καταργηθούν όλα τα μνημόνια χρειάζεται ρήξη με την Ε.Ε. για αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από αυτή, για έξοδο από το Ευρώ. Εθνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του χρέους, φορολόγηση του κεφαλαίου και όχι των φτωχών. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, επαναφορά των συλλογικών συντάξεων . Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων».
«Με τη Λαϊκή Ενότητα έγιναν συναντήσεις . Άλλωστε με τον κόσμο της ΛΑ.Ε. μας συνδέουν δεσμοί χρόνων μέσα από τους αγώνες. Όμως η πολιτική θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι διαφορετική από της ΛΑ.Ε. Εμείς λέμε ρήξη με την Ε.Ε. , όχι μόνο έξοδο από το ευρώ. Διαφορές υπήρξαν ακόμη και ως προς το όνομα του ψηφοδελτίου. Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεργαζόμενοι, όχι να προσχωρήσουμε στο κόμμα της ΛΑ.Ε. όμως θα υπάρξουν συναντήσεις και στο μέλλον, ο διάλογος θα συνεχιστεί», απάντησε ερωτώμενος γιατί δεν προχώρησε η συνεργασία.
«Λύση είναι να σταματήσουμε να πληρώνουμε ένα ανύπαρκτο, τοκογλυφικό χρέος και να σταθούμε στα πόδια μας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από τις πολιτικές των κεντροδεξιών κομμάτων. Αυτές πρέπει να καταδικαστούν», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Αυζώτης. Ο Σοφοκλής Τσιακανίκας ανέφερε πως «δεν βλέπουμε φως σε αυτή την κατεύθυνση της πολιτικής που εφαρμόζεται» τονίζοντας την ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα.

DSCN8222 DSCN8225 DSCN8226 DSCN8229 DSCN8231 DSCN8232

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.