Δευτέρα, Αύγουστος 19, 2019

«Αν δεν έχετε ψωμί, πάτε για σκι!

74e937b1f40334bd13733b8565b690cb_M Είναι καιρός τώρα που οι μαθητές έχουν διατυπώσει το παράπονο πως δεν μπορούν, λόγω των συνεχών μαθημάτων, να απολαύσουν με τους γονείς τους μια εβδομάδα χειμερινών διακοπών κάνοντας σκι. Κι όσο, ως δάσκαλος, και να προσπάθησα να τους πείσω ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό «έλλειμμα» κάτι τέτοιο, ομολογώ πως δεν το έχω πετύχει.

Η πρόταση, λοιπόν, προς το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για την καθιέρωση «λευκής εβδομάδας» (ή αλλιώς «week ski» – εβδομάδα για σκι, στα «δικά μας») εντός του Φεβρουαρίου-Μαρτίου, για να δοθεί η δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να εκδράμουν σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς και η, κατ’ αρχήν (όπως μαθαίνουμε), θετική ανταπόκριση του υπουργείου, μας λύνει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, αν μάλιστα αναλογιστούμε πως στις φετινές διακοπές των Χριστουγέννων δε χιόνισε σχεδόν καθόλου!

Ελπίζοντας πως, τελικά, θα υιοθετηθεί μια τέτοια «πρωτότυπη» πρόταση και θα καθιερωθεί η πολυπόθητη «week ski», σκέφτομαι πως σιγά σιγά όλα τα προβλήματα λύνονται! Κοινώς, πάμε απ’ το καλό στο καλύτερο!

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση, έχοντας «απαλλάξει» τη μεγάλη πλειονότητα των γονιών από το «βραχνά» της συνεχούς και «ψυχοφθόρας» εργασίας (απ’ τους μαθητές του σχολείου μου πολλοί γονείς είναι προ πολλού άνεργοι), λύνουν και τα τελευταία εμπόδια, προκειμένου γονείς και παιδιά, ανεμπόδιστοι πλέον, να απολαύσουν κάποιες μέρες στα χιόνια!

Άξιος ο μισθός τους!

                                                                                      Κώστας Διαμαντής

δάσκαλος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κώστας Παπαδόπουλος

    Έτσι ειρωνικά πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται τέτοιες συντεχνιακές ( ξενοδόχοι ) μεθοδεύσεις, αγαπητέ συνάδελφε. Όσοι είναι πλούσιοι, πηγαίνουν όποτε θέλουν. Αυτοί που δεν έχουν ούτε το φαγητό της ημέρας, δεν πάνε ποτέ. Όσο για τα μυαλά που κουβαλάνε εκεί στο υπουργείο Παιδείας, τούς κατατάσσει στο κλαμπ των τετράποδων θηλαστικών και πολύ τους πάει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.