Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Απεργεί και ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου

Απεργεί και ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου

IATRIKOS SYLLOGOS AGRINIOY (1)Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου ενημερώνει πως στηρίζει και συμμετέχει στην Τριήμερη Πανελλαδική Απεργία των Γιατρών ΕΣΥ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στηρίζει και συμμετέχει στην Τριήμερη Πανελλαδική Απεργία των Γιατρών ΕΣΥ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ.
Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας σήμερα είναι τραγική:
•    Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με το πρόσχημα της κινητικότητας-διαθεσιμότητας, διαλύει καθημερινά τις δημόσιες δομές υγείας.
•    Τα νοσοκομεία της περιφέρειας, με τα κραυγαλέα λειτουργικά προβλήματά τους και κάτω από το βάρος της βαριάς υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, καθημερινά μαραζώνουν και ερημώνουν.
•    Πολλά υποστελεχωμένα Τμήματα-Κλινικές-Μονάδες οδηγούνται σε κατάργηση, ενώ μεθοδεύεται η συγχώνευση και εκκένωση αρκετών από τα 50 διασυνδεόμενα νοσοκομεία.
•    Η διαθεσιμότητα-ομηρία νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των Νοσοκομείων.
•    Η ραγδαία αύξηση των υποστελεχωμένων Τμημάτων-Κλινικών-Μονάδων, πολλά εκ των οποίων οδηγούνται σε κατάργηση.
•    Οι λειτουργοί υγείας, καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης και με επικίνδυνες ελλείψεις υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων και φαρμάκων
•    Η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, με αποκλειστική ευθύνη των Διοικήσεών του, αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων του, οδηγείται σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών υγείας, με παράλληλο «ξαφνικό θάνατο» των σταθερών δομών του.
•    Οι γιατροί και ιδιαίτερα οι νέοι, οδηγούνται σε αναγκαστική μετανάστευση.
•    Υποβάθμιση των δομών πρόληψης και ψυχικής υγείας.
•    Η συνεχιζόμενη διαφθορά, η παραοικονομία και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος στον χώρο της Υγείας, αντιμετωπίζονται σπασμωδικά με τον ισοπεδωτικό προπηλακισμό του ιατρικού σώματος, τις αυθαιρεσίες με τα γενόσημα και τις αυτοδίκαιες αργίες που ακυρώνονται καθημερινά από τα Διοικητικά Δικαστήρια.
•    Η κλιμακούμενη εμπορευματοποίηση της υγείας, θα αφήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μακριά από ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και φάρμακα, λόγω οριζόντιων περικοπών, απόρροια της καθοδηγούμενης ελαχιστοποίησης της ασφαλιστικής κάλυψης. Η ιδιωτική δε ασφάλιση καραδοκεί να επωφεληθεί και να πάρει την μερίδα του λέοντος από τα συντρίμμια ενός ασφαλιστικού συστήματος που καταρρέει.
Καλούμε όλα τα μέλη μας, -γιατρούς ΕΣΥ- να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία. Κανένας δεν πρέπει να λείψει απ’ αυτόν τον αγώνα.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως, κατά την διάρκεια της απεργίας οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ               Γ.ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.