Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Απεργούν οι δημοσιογράφοι σήμερα.Χωρίς ροή ενημέρωσης το agrinionews.gr

Απεργούν οι δημοσιογράφοι σήμερα.Χωρίς ροή ενημέρωσης το agrinionews.gr

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και όλες οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, κηρύξαν 24ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011.Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2011 και θα εκπνεύσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2011. Το agrinionews.gr συμμετέχει σε αυτή.

Mερικά από τα αιτήματα των δημοσιογράφων:

•Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα των συναδέλφων και να εγγυάται αξιοπρεπείς αποδοχές και ανθρώπινους όρους εργασίας.

•Άμεση κατάργηση κάθε διάταξης που αναιρεί θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

•Προστασία των δημοσιογραφικών Ταμείων που, άλλωστε, ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο και ουδέποτε επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό.

•Ματαίωση κάθε σκέψης για την εφαρμογή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και της δημοσιουπαλληλοποίησης, δια της ένταξης τους στο ενιαίο μισθολόγιο, όσων συναδέλφων εργάζονται στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, στους ΟΤΑ και στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

•Σεβασμό στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, στην ελευθερία έκφρασης και στην ανεξαρτησία γνώμης, έννοιες που καθημερινά αποδυναμώνονται όσο η κρίση και η χρεοκοπημένη πολιτική της κυβέρνησης αφήνουν ανεξέλεγκτους τους εργοδότες και περίπου επιβραβεύουν και παγιώνουν την τακτική των εκβιασμών στους εργασιακούς χώρους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.