Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για τη Σύρια

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για τη Σύρια

syria

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεσή στην όποια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, καθώς και σε κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αποδείχθηκε για πολλές δεκαετίες πως είχαν ολέθριο αποτέλεσμα στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο και σε ολόκληρο τον κόσμο αιματοκυλώντας τους λαούς, διαλύοντας κράτη και εθνικές οντότητες. Όπου πραγματοποίησαν επέμβαση οι Η.Π.Α., οι χώρες της Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ (Ιράκ, Αφγανιστάν Λιβύη, Σομαλία κ.α.), οι συνέπειες ήταν καταστροφικές, δημιουργώντας χάος στους λαούς, με κόστος δεκάδες χιλιάδες ζωές αμάχων και ένα μακρύ κατάλογο θυμάτων, τραυματισμένων σωματικά και ψυχικά ανθρώπων και εκατομμυρίων προσφύγων, ενώ φυσικά η ειρήνευση δεν επιτεύχθηκε ποτέ. Κρύβουν δε τις επιδιώξεις τους που αφορούν τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της ευρύτερης περιοχής, τους δρόμους μεταφοράς των ενεργειακών πηγών. Αυτά τα συμφέροντα έχουν επιβάλλει και τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και δύο χρόνια και αιματοκυλά το Συριακό Λαό.

Καθώς οι πρακτικές αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα του Ελληνικού λαού για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου:

· Καταδικάζει απερίφραστα κάθε πολεμική επίθεση και κάθε χρήση καταστροφικών όπλων από όπου κι αν προέρχεται.

· Ζητά την εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων για την αντιμετώπιση της κρίσης στην περιοχή, τηρώντας τις διεθνείς συνθήκες και τη διεθνή νομιμότητα.

· Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, στις οποιεσδήποτε δηλώσεις των αξιωματούχων της κυβέρνησης για τη διευκόλυνση προς αυτή την κατεύθυνση και στο να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο ενάντια στους λαούς της περιοχής.

·Ζητά να κλείσει η βάση της Σούδας και οποιοσδήποτε άλλος σταθμός εξυπηρέτησης σε βάσεις της χώρας.

· Εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή.

Ο λαός της Συρίας είναι ο μόνος αρμόδιος να καθορίσει τον τρόπο διακυβέρνησής του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.