Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Απόφαση καταπέλτης για την κεραία κινητής τηλεφωνίας

Απόφαση καταπέλτης για την κεραία κινητής τηλεφωνίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαύση της λειτουργίας αποφάσισε η πρόεδρος πρωτοδικών Αγρινίου

Την άμεση παύση λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου, αποφάσισε η πρόεδρος των πρωτοδικών του Αγρινίου, εκδικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησαν κάτοικοι της περιοχής διά του δικηγόρου τους.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων έγινε χθες το μεσημέρι στα δικαστήρια του Αγρινίου, όπου τους κατοίκους της περιοχής εκπροσώπησε ο δικηγόρος Σταύρος Καμμένος. Την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εκπροσώπησε δικηγόρος από το Μεσολόγγι, ενώ παρευρέθη και τεχνικός σύμβουλος από την Αθήνα. Στην πρόεδρο των πρωτοδικών μίλησαν και αρκετοί κάτοικοι που μένουν πολύ κοντά στο σταθμό, οι οποίοι έθεσαν τους προβληματισμούς τους, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες στιγμές έντασης.

Αφού άκουσε όλες τις πλευρές και απόψεις που διατυπώθηκαν, η πρόεδρος των πρωτοδικών απεφάνθη ότι πρέπει να πάψει άμεσα η λειτουργία της κεραίας. Η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στις 11 Δεκεμβρίου, έως τότε όμως θα πρέπει ο σταθμός να απενεργοποιηθεί. «Ο αγώνας τώρα ξεκινάει, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα», δήλωσε στη «Συνείδηση» ο Χρήστος Κοσμάς, ένας από τους ανθρώπους που έχουν πρωτοστατήσει σ’ αυτή την υπόθεση. Η ύπαρξη αυτής της κεραίας κινητής τηλεφωνίας ιδιαίτερα κοντά σε πολλά σχολικά κτίρια, έχει προκαλέσει γενικότερη αναστάτωση στην πόλη θέτοντας στο προσκήνιο τον προβληματισμό κατοίκων και όχι μόνο.

Η κεραία, η οποία λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, είναι εγκατεστημένη σε ταράτσα κατοικίας πολύ κοντά στο παλιό νοσοκομείο. Μετά την ανακάλυψή της, κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή της, ενώ μαζί τους συντάχθηκε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα, κατόπιν αυτοψίας επιθεωρητών της πολεοδομίας, βρέθηκε ότι η όλη εγκατάσταση δεν διαθέτει πολεοδομική άδεια και επιβλήθηκαν βαρύτατα πρόστιμα τόσο στον ιδιοκτήτη του ακινήτου όσο και στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Από πλευράς τους, οι κάτοικοι της περιοχής θέλησαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην εφημερίδα «Συνείδηση» που ανέδειξε το θέμα, όσο και στον δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεσή τους, Σταύρο Καμμένο. Ευχαριστίες επίσης εκφράζουν και προς τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων που υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας, αλλά και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Αιτωλοακαρνανίας που έδειξε μεγάλη ευαισθητοποίηση για το θέμα.

Κώστας Καρακώστας
Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.