Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Από την Ορεινή Ναυπακτία ο επικεφαλής του Επικρατείας στο Ποτάμι

Από την Ορεινή Ναυπακτία ο επικεφαλής του Επικρατείας στο Ποτάμι

A7FD4009FF5C941184398819B5206E9BΤον βραβευμένο ως τον καλύτερο δημόσιο λειτουργό στον κόσμο, Παναγιώτη Καρκατσούλη, θέτει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο κ. Καρκατσούλης είναι ο εμπνευστής των ΚΕΠ.

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958, με καταγωγή από πλευράς του πατέρα του την Περδικόβρυση της ορεινής Ναυπακτία, και από πλευράς της μητέρας του τον Πέρκο Ναυπακτίας.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Bielefeld της Γερμανίας.

Στη συνέχεια δίδαξε Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως. Δική του ήταν η ιδέα δημιουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η οποία άρχισε να υλοποιείται την περίοδο που ήταν υφυπουργός εσωτερικών ο Σταύρος Μπένος. Όταν ανέλαβε υπουργός η Βάσω Παπανδρέου τα ΚΕΠ επεκτάθηκαν σε όλη την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια η σχετική τεχνογνωσία εξήχθη σε όλες τις Βαλκανικές χώρες, στην Αίγυπτο, στη Συρία και στη Ρωσία[2].

Έχει βραβευτεί δυο φορές από την Αμερικανική Εταιρία Διοικητικής Επιστήμης (American Society for Public Administration): το 2003 του απενεμήθη το βραβείο “Peter Boorsma” από το Νοτιοανατολικό Τομέα (ASPA Southeastern Conference), ενώ το 2012 του απονεμήθηκε στο Las Vegas των ΗΠΑ το Διεθνές Βραβείο της ASPA (ASPA International Public Administration Award), δηλαδή του καλύτερου δημόσιου λειτουργού του κόσμου. Η διάκριση αυτή έχει κάνει το γύρο του κόσμου και για το λόγο ότι δεν αναμενόταν τέτοια διάκριση σε Έλληνα .

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης εχει τιμηθεί από τον ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»

www.e-nafpaktia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.