Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Από φέτος οι ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ

Από φέτος οι ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ

AYTOKINHTO_533_355Ερχονται μεγάλες αλλαγές, ακόμα και ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται αρκετά σενάρια και λύσεις που εξετάζονται και μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ώστε 20 ημέρες να αναρτηθούν στα Taxis, τα εκκαθαριστικά.
Στα σενάρια περιλαμβάνεται η καταβολή τελών κυκλοφορίας και για ΙΧ που ως τώρα είχαν απαλλαγεί, η καταβολή περισσότερων τελών κυκλοφορίας από οικογένειες που διαθέτουν δύο και περισσότερα αυτοκίνητα στην ιδιοκτησία τους. Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο το ύψος των τελών κυκλοφορίας να συνδεθεί με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου.
Η κατεύθυνση πάντως να υπάρξουν ελαφρύνσεις σε ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτητών ΙΧ και να μετατεθεί το βάρος σε άλλες κατηγορίες ώστε το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή τα συνολικά έσοδα, να είναι τα ίδια.
Στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι με την ελάφρυνση κάποιων κατηγοριών θα αποτραπεί νέο κύμα κατάθεσης πινακίδων στις εφορίες, ενώ ελπίζουν ότι κάποιοι που τις έχουν καταθέσει θα τις πάρουν πίσω. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι οι μεγάλες απώλειες εισόδων προήλθαν από την κατάθεση των πινακίδων, που ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης των τελών κυκλοφορίας τα προηγούμενα χρόνια.

newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.