Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Β. Βενιζέλου στο Αγρίνιο

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Β. Βενιζέλου στο Αγρίνιο

«Πλέον δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν προειδοποιήθηκε» (video)

??????????Ζωντανή διακαναλική συνέντευξη Τύπου από γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου παραχώρησε λίγο πριν την ανοιχτή του ομιλία στο Παπαστράτειο μέγαρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όντας ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς που έκανε κάτι τέτοιο. Πριν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ανέφερε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία και ότι η συνέντευξη έχει περιφερειακό χαρακτήρα και για τους τρεις πρώην νομούς της ευρύτερης περιοχής. Τόνισε πως συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αγροτών από τους συνεταιρισμούς του Αγρινίου και του Μεσολογγίου κάνοντας λόγο για «εξαιρετικό επίπεδο των συνεταιρισμένων αγροτών». «Έχουμε ψηφοδέλτια ανανεωτικά, δυναμικά, αξιόπιστα από ανθρώπους της δουλειάς και όχι από πολιτευτές που απλά κατεβαίνουν σε εκλογές και δεν έχουν κάνει την πολιτική αυτοσκοπό.
DSCN5062Ξεκινώντας τη σειρά των ερωτήσεων και αναφορικά με το αν υπάρχει περίπτωση κάποιου πιστωτικού γεγονότος καθώς ήδη δύο συστημικές τράπεζες ζήτησαν συμπληρωματική βοήθεια από την Τράπεζα της Ελλάδος, απάντησε: «Δυστυχώς παρακολουθούμε την όξυνση μιας εκστρατείας που από τη μία έχει τον τυφλό εκφοβισμό της ΝΔ και από την άλλη τον απλοϊκό έως κουτοπόνηρο εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι τίποτε δεν μπορεί να συμβεί. Δυστυχώς πολλοί Έλληνες όπως έχουν δείξει οι πρόσφατες μετρήσεις πιστεύουν ότι αρκεί να αλλάξει η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και οι ξένοι θα έρθουν στα δικά μας μέτρα. Δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση αλλά η κρίση το Μνημόνιο. Το χειρότερο δεν είναι τελικά να μη θες να παραδεχτείς κάποια πράγματα αλλά να μη θες να καταλάβεις. Το πρόβλημά μας είναι πολιτικό γιατί αποφασίζουν κάποιοι ότι δεν έχει συνέχεια το κράτος μας και μεταδίδουν λάθος μηνύματα. Αγνοούν ότι το χρέος του κανένας δεν το αποπληρώνει, όλοι το εξυπηρετούν και εμάς μας βοήθησαν οι μηχανισμοί στήριξης να πληρώσουμε μόνο το 40% όσων θα πληρώναμε διαφορετικά στη ίδια περίοδο. Λέμε σε κάθε τόνο ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση στα τέλη Φεβρουαρίου και κάποιοι αντιμνημονιακοί ενώ δεν αποδέχονται ότι η ΕΚΤ ενισχύει τις τράπεζές μας με επιτόκιο μόλις 0,05% θέλουν να παραμείνουμε σε πρόγραμμα άλλους έξι μήνες αλλά χωρίς, λέει ροή χρημάτων για τις ανάγκες της χώρας! Κι όλα αυτά ενώ το ισοζύγιο απασχόλησης έγινε θετικό και μετά από χρόνια καταφέραμε να κάνουμε επίπονα βήματα μπροστά”.
Πάντως ο κ. Βενιζέλος υπήρξε πολύ σκληρός με τις κινήσεις που έγινα πρόσφατα από την πλευρά Παπανδρέου καθώς αναφορικά με το αν έχει μετανιώσει για τους χειρισμούς που οδήγησαν στελέχη στη δημιουργία άλλου κόμματος απάντησε: “Τους ρωτήσατε τους ίδιους αν έχουν μετανιώσει; Η κριτική που κάνουν είναι από αριστερά ή από δεξιά; Δεν ψήφισαν όλα τα μέτρα; Πότε έγινε η περίφημη συνεργασία με τη Δεξιά που λένε, μήπως πριν τις εκλογές του ’12; Γιατί δεν κάνουν κριτική στο πρώτο μνημόνιο τότε που πολλοί έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ; Σε τελική ανάλυση αν θες να κάνεις τέτοιες κινήσεις πρέπει πρώτα να απολογηθείς σε εκείνους που σε εξέλεξαν και να εκτεθείς ζητώντας την ψήφο τους. Όχι να αλλάξεις εκλογική περιφέρεια για να αποφύγεις την κρίση του λαού”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με σαφή τοπική στόχευση τον Θάνο Μωραΐτη του οποίου το όνομα αναφέρθηκε και στην ερώτηση.

Για την εκτροπή του Αχελώου ανέφερε: « Για εμάς το θέμα αυτό με το οποίο έχουμε ασχοληθεί δεκαετίες δυστυχώς, έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Βεβαίως, υπάρχουν ορισμένα έργα, τα οποία είναι ημιτελή και τα οποία είναι ανεξάρτητα της εκτροπής, που είναι υδροηλεκτρικά έργα αυτόνομα τα οποία εντάσσονται στο επενδυτικό και αναπτυξιακό σχέδιο της ΔΕΗ. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό, από αυτό που λένε οι αποφάσεις των δικαστηρίων».
Σε ερώτηση σχετικά με την εικόνα που έχει ο μέσος πολίτης για την πολιτική των τελευταίων ετών όπως για τις αυτοκτονίες ή τη φτώχεια ζήτησε σύνεση όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπινες ζωές απάντησε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν είχε αφεθεί η Ελλάδα έρμαιο και οι πολίτες είχαν χάσει ότι είχαν και δεν είχαν μαζί με το 90% του ΑΕΠ της χώρας. Για την πρότασή του για προγραμματική συμφωνία ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ο τελευταίος δεν φαίνεται να το συζητάει απάντησε: “Εγώ δεν θα αφήσω τη χώρα να πάει στα βράχια. Αν θέλουν κάποιοι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη ο Τσίπρας με τον Καμμένο δεν έχω πρόβλημα. Εμείς θα παραδώσουμε τη χώρα ακέραιη στις 25 του μήνα, το τι θα γίνει μετά τις 26 είναι άλλο θέμα. Όποιος ακούει τα περί αυτοδυναμίας και είναι ΠΑΣΟΚ αλλά σκέφτεται να ψηφίσει ΝΔ για να μην συμβεί αυτό ας το ξανασκεφτεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αυτοδυναμία για να κάνει λέει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά δεν ξέρεις αν το λέει σαν ευχή, σαν απειλή, σαν διαβεβαίωση ή απλά δεν θα χαιρόταν κατά βάθος να έχει αυτοδυναμία;”
Αναφέροντας ότι η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει από πλειστηριασμούς, εκτός αν πρόκειται για πρώτες κατοικίες που είναι επαύλεις, όπως ανέφερε, ενώ σε ερώτηση γιατί κάποιος πρέπει να τον εμπιστευτεί είπε ότι “όλοι είμαστε κουρασμένοι, αλλά πιο πολλοί οι άνεργοι και όσοι στην οικογένεια δεν δουλεύει κανείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα στο τέλος πρέπει να δώσουμε μια να χύσουμε τη καρδάρα με το γάλα”.
Αντί επιλόγου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε την γνωστή ιστορική διαδρομή από την Ελλάδα του 1920 που παρότι είχε τριπλασιαστεί εντούτοις, από το βάρος του πολέμου άφησε εκτός βουλής τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ακολούθησε η Μικρασιατική Καταστροφή, λέγοντας “Δεν θέλω να φτάσουμε εκεί. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από υπερβολές. Αλλά πλέον δεν είναι όπως το 2009 που ο κόσμος δεν ήξερε. Τώρα δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχει προειδοποιηθεί”.

DSCN5069

DSCN5064

DSCN5054

DSCN5052

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.