Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Βολιδοσκοπεί πανεπιστημιακούς το ΠΑΣΟΚ

Βολιδοσκοπεί πανεπιστημιακούς το ΠΑΣΟΚ

Παραμονές της προκήρυξης των εκλογών και με την εκκρεμότητα της εκλογής προέδρου να έληξε, αρχίζουν τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ. Ήρθε η ώρα να βρει πολιτικό λόγο για να απευθυνθεί στους πολίτες, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Ήρθε παράλληλα η ώρα και να βρει τα πρόσωπα για τα ψηφοδέλτια. Εξίσου δύσκολη υπόθεση…
Στην Αιτωλοακαρνανία λοιπόν ελάχιστα νέα ονόματα έχουν έρθει στο προσκήνιο καθώς καμία ανανέωση στο πολιτικό προσωπικό του νομού δεν έχει συντελεστεί και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Ως εκ τούτου σίγουροι για το ψηφοδέλτιο θεωρούνται οι εν ενεργεία βουλευτές (Μωραΐτης, Γιαννακά και Μακρυπίδης) και οι βασικές διεργασίες περιστρέφονται γύρω από τον πρώην νομάρχη Θύμιο Σώκο (που θα είναι υποψήφιος βουλευτής) και τον πρώην υπουργό Χρίστο Βερελή. Για τον δεύτερο ουσιαστικά μένει να αποδειχθεί ένα η επανάκαμψη του στο πολιτικό προσκήνιο γίνει σε αυτή τη συγκυρία ή σε μεταγενέστερη.
Παράλληλα πολλοί εκ των πολιτευομένων του 2009 δεν θα είναι υποψήφιοι. Ο βουλευτής Π.Κουρουμπλής θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθήνας, ο Θανάσης Κατερινόπουλος με την «Κοινωνική Συμφωνία» ενώ ο Β’ Αντωνόπουλος διατελεί αντιπεριφερειάρχης. Η Ζέφη Δημαδάμα εξάλλου δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφια. Στην περιοχή της Ναυπακτίας ανοίγει πλέον ο δρόμος  στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο αν και σε κάποιους κύκλους διακινείται ακόμη το όνομα του πρώην ΠΕΣΥάρχη Θεοδωρόπουλου.

Από την περιοχή του Μεσολογγίου δεν θα είναι πλέον υποψήφιος ο Νάσος Μπασαγιάννης ενώ ακόμη παίζεται η περίπτωση του Γιάννη Ψαράκη που ήταν υποψήφιος και το 2009. Δεν έχει καταλήξει στις προθέσεις του ο βαλτινός Θανάσης Τορουνίδης που εγκατέλειψε την αυτοδιοίκηση για να είναι υποψήφιος το 2009 ενώ φέρεται να διατηρεί το ενδιαφέρον της η Μαρία Σιούνα που ήταν υποψήφια το 2009.
Από την αυτοδιοίκηση πάντως το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να αντλήσει στελέχη για το ψηφοδέλτιο ενώ στο τραπέζι κατά καιρούς έχουν πέσει ονόματα γυναικών όπως της Αγγελικής Ρούσση-Ντζιμάνη χωρίς όμως να είναι γνωστές οι προθέσεις της. Σενάρια περί υποψηφιότητας διακινήθηκαν και για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Ξηρομέρου και πρώην αντινομάρχη Γιάννη Λύτρα . Ο ίδιος πάντως θα έχει ενεργό ρόλο στα οργανωτικά του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο και δεν θα είναι υποψήφιος.
Η ονοματολογία πάντως είναι σε έξαρση και περιλαμβάνει ονόματα πιθανών και… απίθανων υποψηφίων εξυπηρετώντας διάφορες σκοπιμότητες.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος (προφανώς προβληματισμένος και με την κατάσταση) έχει αναλάβει προσωπικά να πείσει δυο Αιτωλοακαρνάνες του πανεπιστημιακού χώρου χωρίς φθορά στα κομματικά δρώμενα για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Και αυτή η υπόθεση πάντως δεν είναι εύκολη…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.