Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Βρέθηκαν τρία επιχρωματισμένα επιστύλια στον τάφο της Αμφίπολης

Βρέθηκαν τρία επιχρωματισμένα επιστύλια στον τάφο της Αμφίπολης

F5DABB0A1004EFB03521364F52CB848EΜεταφέρθηκαν στο μουσείο της Αμφίπολης για καθαρισμό και συντήρηση – O δρόμος προς την ανασκαφή έχει κλείσει από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες ώρες
Τρία κομμάτια επιστυλίου ιωνικού ρυθμού, επιχρωματισμένα με μπλε και μαύρο χρώματος βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο θάλαμος πίσω από Καρυάτιδες που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο είναι με ορθομαρμάρωση, ντυμένος δηλαδή με λευκό μάρμαρο Θάσου, το οποίο και είναι δείγμα μεγάλου πλούτου.

Τα τρία κομμάτια μαρμάρου βρέθηκαν πεσμένα εντός του ταφικού μνημείου, στο χώρο πίσω από τις Καρυάτιδες. Τα επιστύλια, που έχουν έντονο μαύρο και μπλε χρώμα, μεταφέρθηκαν στο μουσείο της Αμφίπολης για καθαρισμό και συντήρηση.

Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών βρέθηκαν δύο επιγραφές μέσα στο τάφο της Αμφίπολης, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν. Οι πληροφορίες αυτές διαψεύδονται κατηγορηματικά από το υπουργείο Πολιτισμού.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.