Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Βρέθηκαν όλμοι στο βυθό της Τριχωνίδας! (video)

Βρέθηκαν όλμοι στο βυθό της Τριχωνίδας! (video)

Επιχείρηση χθες και σήμερα στην Κάτω Μυρτιά

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση εξουδετέρωσης 40 όλμων του Β΄ παγκοσμίου πολέμου που βρέθηκαν στο βυθό της Τριχωνίδας, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας της Κάτω Μυρτιάς.  

Τη σκυτάλη των ανδρών της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών  (ΟΥΚ), του  κλιμακίου του Πολεμικού Ναυτικού που εδρεύει στο  Σκαραμαγκά, οι οποίοι χθες και προχθές ανέσυραν τους όλμους, πήραν σήμερα πυροτεχνουργοί του  στρατού ερχόμενοι από τα Γιάννενα οι οποίοι και προβαίνουν σε επιχείρηση εξουδετέρωσης.

Το γενικό συντονισμό των επιχειρήσεων διεκπεραιώνει με άψογο τρόπο το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου στο οποίο κατέφθασαν οι αρχικές πληροφορίες λόγω και της παρατηρητικότητας ενός ψαρά που στα δίχτυα  μπλέχτηκε όλμος.

Η  επιχείρηση, την οποία αποκαλύπτουν σήμερα δημοσιεύματα των εφημερίδων ΓΕΓΟΝΟΣ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,  ξεκίνησε την Πέμπτη  με όλους τους κανόνες που επιβάλλεται , παρουσία ασθενοφόρου και πυροσβεστικού από το Θέρμο, και αφού αποκλείστηκε η γύρω περιοχή  οι δύτες ανέσυραν το πολεμικό υλικό,  όλμους ιταλικής προέλευσης ενώ σήμερα τους εξουδετερώνουν οι πυροτεχνουργοί.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί η παρότρυνση του διοικητή του Α.Τ. Θέρμου Αλέξη Αντωνίου προς τους πολίτες που ενδέχεται να εντοπίσουν σχετικό υλικό να ενημερώνουν άμεσα για να προλαμβάνονται οι κίνδυνοι.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.