Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Βρήκαν τους ληστές της Εθνικής Τράπεζας του Αγρινίου

Βρήκαν τους ληστές της Εθνικής Τράπεζας του Αγρινίου

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα σκληρών κακοποιών που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε Τραπεζικά και Ταχυδρομικά καταστήματα, χρηματαποστολές, καθώς και κλοπές χρημάτων από ΑΤΜ και οχημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Πρόκειται για τη σπείρα που το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου του 2010 μέλη της, φορώντας κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία συντριβανίου στο Αγρίνιο αρπάζοντας 240.000 ευρώ σε μια πρωτοφανή ληστεία για την πόλη.
Η σπείρα εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Από τις έρευνες προέκυψε πως η σπείρα επί μια διετία τουλάχιστον διέπραττε, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ένοπλες ληστείες με βαρύ οπλισμό σε τράπεζες, ταχυδρομεία, χρηματαποστολές, καθώς και κλοπές χρημάτων από ΑΤΜ και οχημάτων στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, όπως στην Πάτρα, στη Λευκάδα, στην Πρέβεζα, στο Αγρίνιο, στη Λάρισα και στην Καλαμάτα.
Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της δράσης της, ήρθαν αντιμέτωπα τρεις φορές με αστυνομικούς στην Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα Αττικής, καθώς και στην Καλαμάτα, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό. Στις τελευταίες δύο περιπτώσεις πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και πιστόλια, με ομαδικά πυρά, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια αναζητήσεων, μετά από ληστεία τράπεζας στην Καλαμάτα, στις 07-05-2012 (Σχετ. το από 08-05-2012 Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Π. Πελοποννήσου).
Συνολικά, για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, τέσσερις ημεδαποί (ηλικίας 46, 41, 25 και 33 ετών), ενώ αναζητούνται άλλοι επτά γνωστοί ημεδαποί. Δύο εξ’ αυτών είναι από την Ευρυτανία.
Η σπείρα είχε δομημένη οργάνωση με διακριτούς ρόλους των μελών της, με ηγετικά στελέχη, επιτηρητές, τσιλιαδόρους, συντονιστές της μεταξύ τους επικοινωνίας, εκτελεστικά μέλη κ.ά. Προκειμένου να εξασφαλίζουν τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από και προς τους τόπους των ληστειών και των κλοπών, έκλεβαν διάφορα οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες. Επίσης, στο πλαίσιο της οργανωμένης δράσης τους, ενοικίαζαν διαμερίσματα και άλλους χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου έκρυβαν τον εξοπλισμό τους (οπλισμό, βαριοπούλες, φιάλες οξυγόνου, κράνη, είδη ρουχισμού, κλεμμένα οχήματα κλπ).Συνολικά εξιχνιάστηκαν 11 ληστείες και 1 απόπειρα σε χρηματαποστολές, 7 ληστείες και 2 απόπειρες σε τράπεζες, 2 απόπειρες ληστείας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, 1 διάρρηξη σε ΑΤΜ και 16 κλοπές οχημάτων

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.