Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Γιατί κρυβόταν η Κριστιάνα;

Σε αυτή τη μονοκατοικία κρυβόταν η Κριστιάνα – ΦΩΤΟ από την εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Ποια είναι τα αίτια που οδήγησαν ένα 15χρονο κορίτσι να φύγει από το σπίτι του; Να αποχωριστεί την οικογένειά της, τα δύο της αδέρφια και με κάθε τρόπο να θέλει να κρυφτεί και να μη δώσει σημεία ζωής; Τα βασικά αυτά ερωτήματα καλείται να απαντήσει η αστυνομική έρευνα -με τη συνδρομή γιατρών και ψυχολόγων – για την Κριστιάνα που βρέθηκε χθες στα Σιταράλωνα μετά από μια εβδομάδα αφότου εξαφανίστηκε από την Κάτω Μυρτιά .

Η 15χρονη βρέθηκε στον αύλειο χώρο μια παλιάς κατοικίας στα Σιταράλωνα (φωτό), κουρνιασμένη σε εμβρυική στάση πίσω  από έναν παλιό νεροχύτη, φοβισμένη .  Δεν είχε καμιά  πρόθεση να δώσει σημεία ζωής και  όταν αυτό το έκανε ήταν για να βρει λίγο φαγητό όπως στην περίπτωση που επισκέφθηκε ένα σπίτι στα Σιταράλωνα λαμβάνοντας κέικ και νερό και  απ΄ όπου έφυγε γρήγορα για να μην αναγνωρισθεί από τη γυναίκα του χωριού.  Ήταν  άλλωστε η μαρτυρία που επικέντρωσε τις έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο.

Η Κριστιάνα ξεκίνησε χωρίς χρήματα από το σπίτι της και προφανώς περπατώντας για ώρες στην παραλίμνια περιοχή αποφάσισε  τελικώς να κρυφτεί στα Σιταράλωνα. Τους λόγους που το έκανε θα κληθεί να τους πει όταν κριθεί έτοιμη από τους ψυχολόγους . Προς το παρόν παραμένει στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου εξετάστηκε από γιατρούς ενώ αύριο θα εξετασθεί και από ιατροδικαστή στην Πάτρα . Στο πλευρό της ψυχολόγος και οι άνθρωποι του Νοσοκομείου ενώ χθες βράδυ την επισκέφθηκαν και οι ταλαίπωροι γονείς της.

Όλες αυτές τις ημέρες όμως κάποιοι άνθρωποι εργάσθηκαν σκληρά για να εντοπίσουν την Κριστιάνα. Και σε αυτούς πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα. Το σύνολο των αστυνομικών του Τμήματος Θέρμου με επικεφαλής τον διοικητή Αλέξη Αντωνίου, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θέρμου με επικεφαλής τον διοικητή Αλέξη Θεοδωρόπουλο έκαναν τιτάνιο αγώνα. Ξενυχτούσαν οργώνοντας την περιοχή για ένα έργο δύσκολο καθώς το να  εντοπισθεί ένα κορίτσι  που κρυβόταν καλά και δεν ήθελε να το βρουν δεν ήταν απλό πράγμα. Συνέδραμαν βέβαια και πολλοί άλλοι  αστυνομικοί που έφθασαν να περιπολούν με το σκάφος στην Τριχωνίδα, να  πετούν με τη βοήθεια της αερολέσχης, ενώ στις έρευνες αξιοποιήθηκε και κατάλληλα εκπαιδευμένος σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ. Το κορίτσι τελικώς βρέθηκε από τους πυροσβέστες υπό τον κ. Θεοδωρόπουλο την ώρα που το μεικτό κλιμάκιο με τους αστυνομικούς υπό τον κ.Αντωνίου χτένιζαν την περιοχή.

Αυτή η περιπέτεια της Κριστιάνας έληξε ευτυχώς όχι με οδυνηρό τρόπο. Μένει πλέον να διαφωτιστούν  οι λόγοι που την ώθησαν να εγκαταλείψει το σπίτι της και απομένει και το χρέος του κράτους πρόνοιας να επιληφθεί της υπόθεσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.