Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα FRANCHISE γεωργικών καλλιεργειών

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα FRANCHISE γεωργικών καλλιεργειών

epi-manitaria-mpimpas

Από το Mpimpas Investing Group

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ FRANCHISE ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Πρωτοποριακό πρόγραμμα για μικρές γεωργικές ιδιοκτησίες

Αθήνα 11 Νοεμβρίου 2013. Με δεδομένη την ύπαρξη στην πατρίδα μας χιλιάδων αγροτεμαχίων χωρίς αξιοποίηση ή εκμετάλλευση από τους ιδιοκτήτες τους, ο Όμιλος Mpimpas Investing Group ανακοίνωσε ένα ρηξικέλευθο επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο αφορά στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα την καλλιέργεια μανιταριών πλευρώτους σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη έκταση τουλάχιστον 1 στρέμματος, με τη μέθοδο του franchise, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Ελλάδα για γεωργικές καλλιέργεις.

Η εγχώρια παραγωγή υπολείπεται σημαντικά της κατανάλωσης μανιταριών στη χώρα μας, δημιουργώντας μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Αρκεί να ειπωθεί, πως, ενώ η κατανάλωση μανιταριών κινείται στο επίπεδο των 11.000 τόνων ετησίως, η εγχώρια παραγωγή ανέρχεται κάθε χρόνο στους 3.000 μόλις τόνους. Οι ποσότητες που υπολείπονται καλύπτονται από εισαγωγές, κυρίως από Πολωνία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία, αλλά και από Κίνα, Ταιβάν και Τουρκία.

Η στρεμματική απόδοση κάθε κύκλου καλλιέργειας φτάνει τους 10 τόνους με προϋπολογιζόμενο τζίρο γύρω στις 40.000 ευρώ, ενώ το χρηματοδοτικό σχήμα της επένδυσης καλύπτεται κατά 25% με ίδια συμμετοχή και το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται για τη δημιουργία και τη λειτουργία μονάδας καλλιέργειας των μανιταριών, από σημαντικό ποσοστό χρηματοδότησης και επιχορήγησης από κοινοτικά κονδύλια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.