Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Για το στρατόπεδο οι νέες αναταράξεις στο Μεσολόγγι

Για το στρατόπεδο οι νέες αναταράξεις στο Μεσολόγγι

Αναταράξεις στο Μεσολόγγι προκαλεί η νέα φημολογία περί κλεισίματος του 239 Συντάγματος Ευζώνων. Η φημολογία που υφέρπει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα για την τύχη του στρατοπέδου αναζωπυρώθηκε μετά από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ (και του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου) που επικαλείται απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες σύμφωνα με οποίες τις επόμενες μέρες το ΓΕΣ προχωράει στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης με σκοπό την εξασφάλιση ετησίως περισσότερων των είκοσι πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Στα επτά στρατόπεδα περιλαμβάνονται τα Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα,. Υγειονομικού στην Αρτα. Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι, 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα. ,Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη και Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Αργος Ορεστικό.
Μάλιστα το Υπουργείο Άμυνας φέρεται να κρίνει πως η λειτουργία ενός Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων (ΚΕΝ) ανά εδαφικό διαμέρισμα και η κατάργηση όλων των υπολοίπων κρίνεται ως η πιο ρεαλιστική κίνηση στην παρούσα περίοδο.
Η εξέλιξη γεννάει απορίες καθώς τέλη Ιανουαρίου για το θέμα συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο (αποπου και η φωτό) είχε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε διαβεβαιώσει πως δεν υφίσταται ζήτημα μετατροπής του στρατοπέδου του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων σε κέντρο υποδοχής μεταναστών (άλλο σενάριο που διακινήθηκε), αλλά ούτε και υπάρχει στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η παραμικρή σκέψη υποβάθμισης του στρατοπέδου.
Απεναντίας, μάλιστα είχε αναφέρει πως το επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με το δήμο σχεδιάζονται πρωτοβουλίες αναβάθμισης της σχέσης των αξιωματικών και οπλιτών, με την τοπική κοινωνία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.