Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Γιώργος Παπαναστασίου:Μόνιμες λύσεις κοινωνικής πολιτικής για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Γιώργος Παπαναστασίου:Μόνιμες λύσεις κοινωνικής  πολιτικής για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ανάγκη από δομές, δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής πολιτικής, οι οποίες αφενός θα πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα, αφετέρου θα μπορούν να δημιουργήσουν κατάλληλες υποδομές ουσιαστικής και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των έντονων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες της. Μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» Γιώργος Παπαναστασίου χαρακτήρισε ως «ευχολόγιο» το Σχέδιο Δράσης και Κοινωνικής Πολιτικής της Π.Δ.Ε. έτσι όπως αυτό παρουσιάσθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας.
Όπως τόνισε ο Γ. Παπαναστασίου στην τοποθέτησή του η απασχόληση, η κοινωνική πρόνοια και η υγεία σήμερα αποτελούν πυλώνες υπό κατάρρευση, για τους οποίους κάθε ενέργεια ή πρωτοβουλία υποστήριξης θα πρέπει να συνοδεύεται από σταθερές υποδομές και όχι αποσπασματικές ή πρόχειρες λύσεις.
Οι 5μηνες συμβάσεις εργασίας ελαχίστων ανέργων μέσω Μ.Κ.Ο. είναι φανερό πως δεν λύνουν κανένα πρόβλημα απασχόλησης, μια θέση άλλωστε που η παράταξη «Ζούμε Δυτικά» υποστήριξε από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα. Παράλληλα, στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας θα πρέπει να υπάρξει υψηλό επίπεδο συντονισμού των ήδη υπαρχουσών υποδομών προκειμένου να διορθωθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό αστοχίες, λάθη και παραλείψεις που συσσωρεύονται από την δεκαετία του ’80. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Υγεία σε κάθε νομό, τα οποία φυσικά λόγο της οξυμένης κρίσης και της αδυναμίας της πολιτείας να υποστηρίξει της δομές της εμφανίζονται εντονότερα αφορώντας πλέον συνολικά τους πολίτες.
Αποδίδοντας την αρνητική ψήφο της παράταξής του στο Σχέδιο Δράσης και Κοινωνικής Πολιτικής, ο Γιώργος Παπαναστασίου σημείωσε πως προβλήματα αλλά και παλαιότερες στρεβλώσεις που σήμερα έχουν διογκωθεί, δεν μπορούν και δεν είναι δυνατό ν’ αντιμετωπισθούν μέσα από θεωρητικά κείμενα τα οποία δεν απαριθμούν συγκεκριμένους στόχους. Επιπλέον κάθε δράση ή πρωτοβουλία θα πρέπει να ληφθεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο και οριοθετημένο πλαίσιο που θ αποτελεί την ενιαία και πάγια κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.