Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Γ. Ελαφρός, ΑΝΤΑΡΣΥΑ: « Γιατί να μη σκεφτούμε μια μεγάλη ανατροπή;» (video)

Γ. Ελαφρός, ΑΝΤΑΡΣΥΑ: « Γιατί να μη σκεφτούμε μια μεγάλη ανατροπή;» (video)

DSCN5142

Την κεντρική προεκλογική ομιλία της έκανε σήμερα το απόγευμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στο Αγρίνιο.
Ο ομιλητής, ο Γιάννης Ελαφρός, δημοσιογράφος, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπορεί να επιτέθηκε σφοδρά στις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, στα μνημόνια και να έκανε αυτοκριτική για τον χώρο του αλλά στο στόχαστρο της ομιλίας του ήταν κυρίως σημεία της χθεσινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο, σημεία που κατά τον ίδιο τον κ. Ελαφρό, καταδεικνύουν την αλλαγή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς συμβιβασμό με τις μνημονιακές πολιτικές και αναφέροντας λέγοντας ότι “έχει ήδη συμβιβαστεί και θα τα ρίξει όλα στους προηγούμενους”.
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις αντιμνημονιακή πολιτική αν δεν διαγράψεις το χρέος ή αν ταυτόχρονα δεν βάλεις χέρι στον πλούτο. Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παραμείνουμε στην Ε.Ε., τα ΜΜΕ παραμένουν στη θέση τους, η αστυνομία παραμένει στη θέση της. Στα ΜΑΤ θα κάνουμε απλά μια αναδιάρθρωση, είπε ο Τσίπρας. ‘Οπως πάΜΕ στις 26 θα έχουμε μια κυβέρνηση που δεν θα μπορεί να συγκρουστεί και θα ζητάει παράταση, θα λέει και αυτή ότι παρέλαβε καμένη γη»,
Το θέμα είναι,κατά τον κ. Ελαφρό, στις 26 του μήνα να υπάρχει αληθινή Αριστερά, γιατί “η Αριστερά πάντα ανέβαζε τις απαιτήσεις του κόσμου” κι ότι οι συγκρούσεις και οι ρίξεις δεν γίνονται ποτέ με πολίτες αποκοιμισμένους, όπως νομίζουν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι επίτηδες δείχνει συμβιβασμό το κόμμα τους για να πάρει την εξουσία και να κάνει το δικό του πρόγραμμα μετά.
“Ξέρουμε ότι είμαστε ακόμα μικροί ή αντιφατικοί ή ουτοπιστές και ίσως να έχουν δίκιο. Όμως η Αριστερά, «βλέπει» προς την επανάσταση. Αριστερά δεν είναι η τέχνη του εφικτού», ανέφερε.
Ο κ. Ελαφρός υπήρξε επικριτικός απέναντι στο ΚΚΕ που βλέπει ότι “ένα διπλανό ψιλικατζίδικο βρήκε καλύτερη πατέντα από εκείνο”, ενώ εξήγησε ότι η ΝΔ εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη προσέγγιση Τσίπρα προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.”Αν βγούμε κερδισμένοι αυτό σημαίνει ότι θα ακούγονται με μεγαλύτερο σεβασμό οι προτάσεις μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει αυτοδυναμία για να εφαρμόσει πραγματικά ριζοσπαστικές αλλαγές με ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει ουσιαστικά και προς το καλύτερο τη ζωή του κόσμου, το συζητάμε. Αλλά αν έρχεσαι και εσύ να κυβερνήσεις με βάση τα συμφέροντα της Μέρκελ, αν δεν πρόκειται να κάνεις ούτε μια μονομερή ενέργεια ποια αυτοδυναμία μου ζητάς;», είπε ο κ. Ελαφρός και κατέληξε με το “Γιατί να μην μπορούμε να πετάμε και λίγο στα σύννεφα και να σκεφτούμε μια μεγάλη ανατροπή;»

DSCN5141

DSCN5142 DSCN5144 DSCN5145 DSCN5148

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.