Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Γ. Ρωμανιάς: «Τα περί εξυγίανσης είναι… παραμύθια»

Γ. Ρωμανιάς: «Τα περί εξυγίανσης είναι… παραμύθια»

DSCN6475

Θέματα γύρω από το συνταξιοδοτικό αλλά και όλα εκείνα τα ζητήματα που απασχολούν εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες  τέθηκαν επι τάπητος στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Ραδιοταξί Αγρινίου και ο Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Αγρινίου, στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, με ομιλητή τον καθηγητή οικονομολόγο –ειδικό σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης- κ. Γεώργιο Ρωμανιά.

Πριν από την, από κάθε άποψη, ενδιαφέρουσα ημερίδα, ο κ. Ρωμανιάς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου και ανέλυσε τα θέματα στα οποία θα αναφερόταν  στην ομιλία του.

«Όλα όσα λέγονται περί εξυγίανσης της Ελληνικής οικονομίας είναι παραμύθια… Ο μόνος στόχος είναι να επιτευχθούν οι αριθμοί που θέλει να επιβάλλει η Τρόικα», τόνισε ευθείς εξ αρχής ο κ. Ρωμανιάς, πριν επισέλθει στο θέμα των απολύσεων, της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας.

Μιλώντας με παραδείγματα, ο ίδιος προσπάθησε να εξηγήσει πως το κράτος δεν θα λειτουργήσει καλύτερα, ούτε θα ευνοηθεί περισσότερο η Ελληνική πολιτεία με την κατάργηση θέσεων που έχουν την ξεχωριστή τους σημασία στην ομαλή λειτουργία της.

Αναφερόμενος στο θέμα της διαθεσιμότητας, τόνισε πως δεν πρέπει κάποιος που έρχεται σε αυτή τη θέση να εγκαταλείπει τη δουλειά, πριν καν τεθεί σε διαθεσιμότητα: «Πρέπει να περάσουμε το εξής μήνυμα: Αυτοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, να μη βιάζονται να φύγουν από τις δουλειές τους. Αυτό υπάρχει έντονα σαν φαινόμενο, ιδιαίτερα στις γυναίκες… Αν πρόκειται να βγει κάποιος σε διαθεσιμότητα σε οκτώ μήνες, δεν χρειάζεται να φύγει από σήμερα. Γιατί μιλάμε για χαμένο  συντάξιμο χρόνο…».

Η ομιλία που ακολούθησε παρακολουθήθηκε από αρκετούς εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες που έσπευσαν να ακούσουν την ομιλία του κ. Ρωμανιά και να ενημερωθούν για θέματα που κυρίως έχουν να κάνουν με την ασφάλιση και τη μελλοντική συνταξιοδότηση.

DSCN6476

DSCN6478

DSCN6479

DSCN6483

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.