Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Δήλωση Περιφερειάρχη για την τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη

Δήλωση Περιφερειάρχη για την τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη

Η πρωτοφανής και βίαιη επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, θέτουν τεράστιο πολιτικό ζήτημα, σημειώνει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ολόκληρη η δήλωση του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:

«Συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι ο δημόσιος διάλογος που περιλαμβάνει και τις διαφωνίες μεταξύ πολιτικών και κομμάτων, ακόμα και την πολεμική.

Υπάρχει όμως μια σταθερή και αμετακίνητη γραμμή.

Τα επιχειρήματα αντιμετωπίζονται με άλλα επιχειρήματα, οι πολιτικές θέσεις με άλλες πολιτικές θέσεις και ο λόγος με τον αντίλογο.

Σε αυτήν τη διαδικασία δεν έχουν καμιά απολύτως θέση οι τραμπουκισμοί και η άσκηση σωματικής βίας και όσοι αγνοούν αυτόν τον κανόνα δεν έχουν καμιά θέση στη δημοκρατική πολιτεία.

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης και η σωματική βία που άσκησε κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και οι τραμπουκισμοί του κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, αποδοκιμάζονται κατηγορηματικά και απόλυτα ως πρακτικές του φασισμού και του υπόκοσμου.

Οι πράξεις αυτές και το πρόσωπο που τις μετήλθε δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία και στο Κοινοβούλιο.

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτελούν μια καλή ευκαιρία ώστε το πολιτικό μόρφωμα που ενθαρρύνει και υποθάλπτει αυτές τις πρακτικές να επιστρέψει στη φυσική του θέση που είναι το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.