Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Δήμος Αγρινίου: Πάνω από 2 εκ ευρώ οι βεβαιωμένοι απλήρωτοι λογαριασμοί ύδρευσης

Δήμος Αγρινίου: Πάνω από 2 εκ ευρώ οι βεβαιωμένοι απλήρωτοι λογαριασμοί ύδρευσης

logariasmos_nerouΌτι ξεπερνούν τα  2 εκ ευρώ οι  βεβαιωμένοι απλήρωτοι λογαριασμοί ύδρευσης, ανακοινώνει ο δήμος Αγρινίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα ποσά που βεβαιώνονται ετησίως για πάγια και καταναλώσεις, ανέρχονται στο 1.100.000,00 € περίπου και οι αντίστοιχες εισπράξεις στο ποσό των 600.000,00 € περίπου (ποσοστό 54,55 % περίπου) με αποτέλεσμα τη μεταφορά και τη συσσώρευση των οφειλών στις επόμενες χρήσεις.

Υπολογίζοντας δε και τις οφειλές που ήλθαν από τους πρώην Δήμους (Καποδοστριακούς), όπου εμφανίζονται απλήρωτοι λογαριασμοί ύδρευσης από το έτος 2000, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονταν την 1η Ιανουαρίου 2015 στο ποσό των 2.072.933,48 € και σήμερα στο ποσό των 2.018.726,99 €.

Το χαμηλό ποσοστό είσπραξης των τελών ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων, έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στο προϋπολογισμό του Δήμου, αφού δεσμεύει και ένα μέρος των διαθέσιμων πιστώσεων του προϋπολογισμού, ως προβλέψεις μη είσπραξης των εισπρακτέων υπολοίπων, όσο και στη λειτουργία της υπηρεσίας Ύδρευσης, αφού λόγω της ανταποδοτικότητας δεν μπορούν να καλυφθούν οι αντίστοιχες δαπάνες λειτουργίας (μισθοδοσία, ΔΕΗ αντλιοστασίων, συντηρήσεις κ.λπ.).

«Τα χρέη είναι αρκετά μεγάλα, από τους πρώην Δήμους (Καποδοστριακούς) , υπάρχει η προειδοποίηση για διακανονισμό, η μη ανταπόκριση μπορεί να οδηγήσει και στην διακοπή. Θα εξαντληθούν όλα τα μέσα και μετά θα αναγκαστούμε να  γίνουμε αυστηροί» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Γιάννης

  Δηλαδή εγώ πληρώνω κανονικά τους λογαριασμούς μου είμαι μεγάλο καρόιδο. Μάλλον πρέπει να σταματήσω κι εγώ να πληρώνω.

 2. pol

  Τώρα τι πρέπει να γίνει! Να τα πληρώσουν τα συνήθη κορόιδα και να αυξηθεί το τιμολόγιο?
  Γιατί κάπως έτσι γίνονταν εδώ και 50 χρόνια που θυμάμαι.

 3. APOL

  Tis listes me ta onomata twn mi plirosantwn ston aera edw kai twra gia na doume poioi einai aftoi pou den plirwnoun. An kapoios pragmatika den exei na min plirosei, tha prepei oomws na tou dinetai sygkekrimeni posotita nerou. An omws kapoioi ta pinoun kathe vrady etin ygeia twn koroidwn aftoi tha prepei na plirwsoun.

 4. APOL

  Εε βέβαια και τα κοροιδα πληρώνουν κανονικά. Ακόμη και τα πάγια στον Δήμο Αγρινίου είναι τα πιό ακριβά σε όλη την Ελλάδα γιατί οι πονηροί δεν πληρώνουν και κανείς δεν μιλάει.

 5. pol

  Το σωστό είναι οι λίστες από αυτούς που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους στον αέρα και όσοι είναι ανήμποροι να πληρώσουνε αποδεδειγμένα οκ για τους άλλους όμως καμία ανοχή, δεν θα πληρώνουν μόνο τα “κορόιδα”???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.