Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

“Δεν έχει ανθρώπους, ρε μπαμπά”!

Britain Enjoys An Unseasonably Warm Start To October

Πρωί- πρωί στην πόλη 12 Αυγούστου έχει κίνηση για τέτοια εποχή. “Δεν έφυγε ο κόσμος, δεν έχει λεφτά” λέει τη μισή αλήθεια φίλος μου που αν και ο ίδιος έφυγε και θα ξαναφύγει(!)ετοιμάζεται από Σεπτέμβρη για την τελική επίθεση. Μου ‘ρχεται να του πω ότι από παλιά το Αγρίνιο παραμονές του Δεκαπενταύγουστου είχε κόσμο. Είναι όσοι έρχονται πριν πάνε στο χωριό, όσοι κατεβαίνουν για ψώνια πριν τους αυγουστιάτικους γάμους, όσοι θέλουν να φύγουν απλά από Αθήνα. Μαθαίνω ότι και κει υπάρχει μη αναμενόμενη κίνηση αν και άλλοι λένε για μεγαλύτερη έξοδο.

Σύγχυση που πάει μαζί με την κρίση. Όλοι Λευκάδα. Όσοι ξέρω εκεί είναι ή κάπου τριγύρω από Μύτικα μέχρι Πρέβεζα. Μπορεί να είναι σύμπτωση… Μου κάνει εντύπωση που όλοι θα πάνε να δουν όλους, γνωστοί οι μεν με τους δε και ουσιαστικά δεν θα αλλάξουν παραστάσεις. Θα σε δω, θα με δεις.

Κάπου αλλού υπάρχει ησυχία και ένα περιβάλλον μαγευτικό που το προτιμούν όλο και λιγότεροι. Πρόσφατα πέρασα από τα παλιά Παρακαμπύλια, πήγα μέχρι Καρπενήσι από χωματόδρομο που βγάζει στα Φιδάκια, γύρισα από Φραγκίστα και Άη-Γιώργη. Πήγα προς Αγαλιανό(“το χωριό μας ανήκει” γράφει οπαδικό σύνθημα στους τοίχους του χωριού που το χειμώνα δεν έχει κόσμο!)σε κάτι παραποτάμιες ομορφιές που φιλοξενούν εκδρομείς ακόμα και από το Ισραήλ! Άγρια, ωραία μέρη και με πολλά νερά. Κάποιοι πιτσιρικάδες βουτάνε στη μεγάλη λίμνη των Κρεμαστών από την αποβάθρα που είχε φτιαχτεί όταν δεν υπήρχε η γέφυρα και λειτουργούσε καράβι! Στις 16 του μήνα οι Ευρυτάνες έχουν σύσκεψη στον Αη-Γιώργη για να προωθήσουν την ιδέα του παραλίμνιου δρόμου.

Από δω μεριά…κουφότοπος. Ρώτησα το μεγάλο μου γιο τι του έκανε εντύπωση από το ταξίδι στα βουνά, εκεί που όταν το Αγρίνιο είχε 38 βαθμούς το θερμόμετρο έγραφε 21! “Δεν έχει ανθρώπους, ρε μπαμπά”, μου απάντησε. Πράγματι, οδηγώντας 2,5 ώρες συναντήσαμε το πολύ 5 αμάξια και τα 3 όταν βγήκε η άσφαλτος για Καρπενήσι.

“Πως να έχει;” σκέφτηκα. Αφού… αναζωογονήθηκε η ύπαιθρος από όλους όσους κυβέρνησαν και δεν έμεινε κανένας, πλην εξοχικών, ήρθαν και οι προτιμήσεις. Αφού όλοι θα είμαστε Λευκάδα. Να, ακόμα κι εγώ που έχω μπάτζετ 2,5 ημερών, Λευκάδα θα πάω σε ένα φίλο “να δω κόσμο”…

 Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.