Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Δεν δέχονται στο Μεσολόγγι απορρίματα του Πύργου

Δεν δέχονται στο Μεσολόγγι απορρίματα του Πύργου
Ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου
Ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Kαμία πρόθεση δεν υπάρχει στη δημοτική αρχή Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου να δεχθεί απορρίμματα του δήμου Πύργου στον δικό της ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr.
To θέμα απασχολεί την τοπική επικαιρότητα καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας της οποίας προεδρεύει ο Γιώργος Παπαναστασίου το Σάββατο 7 Μαρτίου αποφάσισε να ανταποκριθεί στο αγωνιώδες αίτημα του Δήμου Πύργου ώστε  ΧΥΤΑ όμορων περιοχών να συνδράμουν στην απορρόφηση δικών του απορριμμάτων μιας και τα σκουπίδια πνίγουν την πρωτεύουσα της Ηλείας.
Ο δήμος Αγρινίου μέσω του σχετικού φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ έσπευσε να κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου Πύργου και ένα μέρος των αποκριμάτων του Πύργου να καταλήξει στον ΧΥΤΑ Στράτου, αρκεί αυτό να συμβεί και με τους άλλους ΧΥΤΑ του Νομού.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες και με βάση τα σημερινά δεδομένα ο δήμος Μεσολογγίου δεν προτίθεται να αποδεχτεί σχετικό αίτημα ξεκαθαρίζοντας πως ο δικός του ΧΥΤΑ είναι απολύτως κορεσμένος με ανάγκη μάλιστα κατασκευής νέου κυττάρου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. APOL

  Μπράβο στον Δήμο Μεσσολογγίου που δεν δέχεται ξένα σκουπίδια.

 2. Τρελλάς

  Οι δήμοι δέχονται τα σκουπίδια; όχι οι ΧΥΤΑ;
  “Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ΠΑΡΤΗΣ”. Ο καθένας την πάρτη του.

 3. APOL

  Προς Τρελλά => Έτσι είναι, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το αμύνεσθαι περί πάρτης ισχύει για τον Δήμο πύργου ή καλύτερα για τους Ηλείους γιατί όταν τους παρακαλούσαν να φτιάξουν ΧΥΤΑ υλοποιώντας τον Περιφερειακό σχεδιασμό αυτοί περί άλλων τυρβάζανε σκεφτόμενοι κουτοπόνηρα θα τα πάμε σε άλλους Νομούς, σε άλλα κορόιδα. Τώρα ασ τα βάλουν όπου νομίζουν. Ακόμη θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι ΧΥΤΑ έχουν συγκεκριμένη χωριτηκότητα η οποία προβλεφτηκε για τα σκουπίδια των κατοίκων του Νομού και όχι και άλλων Νομών. Για αυτό των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και ούτε κιβικό σκουπίδι από άλλη περιφέρεική ενώτητα γιατί απλά δεν χωράνε, ΣΤΟΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.