Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Δεν εμφανίστηκε στο «ραντεβού» του στο έργο «Άκτιο-Αμβρακία» ο Μαγκριώτης

Στις 8 Μαρτίου υπογράφηκε η σύμβαση για την «ορφανή» εργολαβία της Μηχανικής

Διήμερης περιοδείας στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης. Ωστόσο ο κ. Μαγκριώτης είχε ενημερώσει τις αρχές του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας πως επρόκειτο να επισκεφθεί και εργοτάξιο του άξονα Αβρακία-Άκτιο. Τελικώς στο ραντεβού του δεν εμφανίστηκε καθώς την τελευταία στιγμή άλλαξε το πρόγραμμα του…
Μιλώντας πάντως στην Ήπειρο για το έργο Άκτιο-Αμβρακία ανέφερε τα εξής ο κ.Μαγκριώτης:»Προς το νότο βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα κατασκευής του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία με τον οποίο συνδέεται η Πρέβεζα με την Ιόνια Οδό. Ο οδικός άξονας κατασκευάζεται σε τέσσερα τμήματα με ισάριθμες συμβάσεις που υπεγράφησαν στις 16 Μαρτίου 2010, συνολικού προϋπολογισμού 338 εκατ. ευρώ και συμβατικού χρόνου ολοκλήρωσης στις 16 Μαρτίου 2013.
Στο 1ο, 2ο και 4ο τμήμα οι εργασίες κατασκευής, παρά τις καθυστερήσεις λόγω απαλλοτριώσεων και επιτάξεων και της έλλειψης των οριστικών μελετών των Μεγάλων Τεχνικών εξελίσσονται ομαλά. Στην 4η σύμβαση ο ανάδοχος ζήτησε τη διάλυσή της και το Υπουργείο προχώρησε με το δεύτερο στη σειρά μειοδότη, με τον οποίο υπέγραψε σύμβαση στις 08 Μαρτίου 2011».
Όσον αφορά στη σύνδεση της Πρέβεζας με τη Λευκάδα ανέφερε ο υφυπουργός ότι « το έργο έχει ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου με προϋπολογισμό 23 εκατ. ευρώ. Στις 28 Φεβρουαρίου το Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Υγρότοπων Αμβρακικού γνωμοδότησε θετικά για τη κατασκευή του έργου και μετά από αυτό προωθείται η έκδοση των περιβαλλοντικών όρων προκειμένου, να εγκριθούν οι οριστικές μελέτες και να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να δημοπρατηθεί»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.