Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Δεν ρυθμίζουν τα επαγγελματικά δάνεια γιατί δεν βρίσκουν τα εισοδήματα!

Δεν ρυθμίζουν τα επαγγελματικά δάνεια γιατί δεν βρίσκουν τα εισοδήματα!

Ο κύβος ερρίφθη, εκτός και αν ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Φαίνεται τελικά ότι οι ρυθμίσεις που θα γίνουν για τα δάνεια θα αφορούν μόνο τα στεγαστικά. Όλα συντείνουν ότι καταναλωτικά, προσωπικά και δάνεια επαγγελματιών δεν θα μπουν σε μια ενιαία ρύθμιση όπως θα γίνει σχεδόν σίγουρα με τα στεγαστικά. Στη περίπτωση αυτών φαίνεται να δημιουργείται ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον που τελικά  θα κάνει όσους δεν πήραν στεγαστικό και μένουν στο νοίκι, αλλά έχουν άλλες ανοιχτές υποχρεώσεις, να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Αν παρουσιάσεις εγγραφή σε ανεργία ή αποδείξεις μεγάλη απώλεια εισοδήματος ενδεχομένως-όπως λένε οι πληροφορίες-να μην πληρώνεις καν τόκους για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Ευνοϊκό για το σπιτάκι του κόσμου, ναι. Αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα χρέη και κυρίως τι γίνεται με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες;

Ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Κωστικογλου έχει γράψει την θέση του στο site μας ότι επιχειρείται να πάψουν πολλοί έμποροι να διατηρούν τα μαγαζιά τους. Για να τραφούν άραγε σε άλλες κατευθύνσεις; Ποιες; Αυτές που κανένας δεν διευκολύνει; Για να δουλέψουν στις δουλειές που “θα ανοίξουν”; Σε ποιο περιβάλλον; Εδώ βουλευτές δεν έχουν αφήσει διαμαρτυρόμενο εργαζόμενο που να μην τον έχουν “στηρίξει” αλλά ένα σχέδιο για να ευνοηθούν δουλειές δεν έχουν φέρει. Αντί για σχέδια για δουλειές έχουν κρατικά προγράμματα γιατί νομίζουν ότι είναι ακόμα 1987. Για να κάνεις μια δουλειά θες 12-13 βεβαιώσεις και 26% φόρο, συν τέλος, συν προ-απόδοση ΦΠΑ, ενώ αν κάνεις την ίδια μορφή εταιρίας στην Ολλανδία θες ταυτότητα, καταστατικό και αν δηλώσεις το σπίτι σου ως έδρα(αλλά να το’ χεις αληθινά έδρα), έχεις φοροαπαλλαγή! Άσε που ως νέα εταιρία δεν πληρώνεις ΦΠΑ για τρία χρόνια!

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι “για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορούμε να ξέρουμε την ειλικρίνεια των δηλώσεων εισοδημάτων τους”! Και δεν ντρέπονται που το λένε! Αντί να κόψουν το λαιμό τους να λύσουν το θέμα, χάνουν ελαφρύνσεις που θα μπορούσαν να τις δεχτούν οι τράπεζες γιατί δεν μπορούν να ξέρουν ποιος δηλώνει τι. Ε, βέβαια αφού το χρήμα ήταν δανεικό δεν χρειαζόταν μηχανισμός. Αλλιώς πως αφέθηκε εκείνος ο παραγωγός στη Θήβα που βρήκε τώρα το ΣΔΟΕ ότι χωρίς να έχει ούτε ένα τίτλο ιδιοκτησίας, δήλωνε 50.000 στρέμματα κρεμμύδια(!) και πατάτες και έπαιρνε επιδοτήσεις!  Για να προμηθεύει εργοστάσια ζωοτροφών(να τρώνε…κρεμμύδια τα πρόβατα!) κόβοντας πλαστά τιμολόγια αξίας 170 εκατομμυρίων!

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.