Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δηλώσεις μέχρι και την Παρασκευή ή και περισσότερο…

Δηλώσεις μέχρι και την Παρασκευή ή και περισσότερο…

Η σιωπηρή παράταση που δόθηκε σε όλη τη χώρα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ισχύει και στην περιοχή μας και οι πολίτες που ακόμα το …σκέφτονται και διστάζουν έχουν και αυτή την εβδομάδα μπροστά τους. Η ηλεκτρονική πύλη του gsis.gr έχει μείνει ανοιχτή για να δέχεται μέχρι την Παρασκευή- ή σύμφωνα με άλλους και τις 10 Αυγούστου -τις τελευταίες δηλώσεις των φορολογουμένων.

Στο μεταξύ προβλήματα  παρουσιάζονται από τον όγκο των δηλώσεων αλλά και τη ζέστη που προκαλεί θερμικά black out στο ηλεκτρικό δίκτυο που εμποδίζουν τους χρήστες του διαδικτύου να υποβάλουν δηλώσεις, ενώ αν επιχειρήσει κανείς στο gsis.gr να αναζητήσει την εκκαθάριση τη δήλωσής του, δεν θα μπορέσει διότι η ιστοσελίδα δεν ανταποκρίνεται. Μόλις το 8% περιμένει επιστροφή φόρου ενώ 7 στους 10 θα πληρώσουν κατά μέσο όρο γύρω στις 2 χιλιάδες ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει το πράσινο φως από την τρόικα για να ενεργοποιήσει τη ρύθμιση για την καταβολή του εισοδήματος σε 10 μηνιαίες δόσεις για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 100.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι με αρχή τον Αύγουστο οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν την πρώτη δόση και-καλώς εχόντων των πραγμάτων-θα πληρώσουν τα υπόλοιπα σε 10 μέρη.

Και στην περιοχή μας χτες ταχυδρομήθηκε η 7η παρτίδα εκκαθαριστικών που περιλαμβάνει περισσότερα από 10 χιλιάδες εκκαθαριστικά από τα οποία περίπου το 1/5 είναι μηδενικά και από τα υπόλοιπα επιστροφή περιλαμβάνουν λιγότερα από χίλια. Συνολικά σε όλη τη χώρα θα σταλούν αυτές τις μέρες  474.188  χρεωστικά που θα  αναγράφουν φόρους 996 εκατ. ευρώ, 56.158 είναι πιστωτικά  που θα προβλέπουν επιστροφή φόρου 39 εκατ ευρώ και 144.556 σημειώματα μηδενικά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.