Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Δηλώσεις με νόημα από τον Τάκη Λεμονή

Δηλώσεις με νόημα από τον Τάκη Λεμονή

“Θα πολεμήσουμε σαν τρελοί για να σώσουμε την ομάδα”

ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ

Δηλώσεις με νόημα από τον Τάκη Λεμονή μετά τη νέα ήττα του Παναιτωλικού

Εμφανώς προβληματισμένος αλλά χωρίς να χάνει την αισιοδοξία του εμφανίστηκε ο προπονητής του Παναιτωλικού Τ. Λεμονής στην καθιερωμένη συνέντευξη Tύπου. Ο Έλληνας τεχνικός απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων των δημοσιογράφων τονίζοντας την πίστη του για την αίσια κατάληξη της παραμονής της ομάδας ενώ υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για την ανάκαμψή της αφήνονται και σαφείς αιχμές εναντίον του προκατόχου του κ. Τεννέ για την κατάσταση που βρήκε την ομάδα και τα πολλά πράγματα που πρέπει στη συνέχεια να διορθωθούν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Λεμονή:
«Όπως καταλαβαίνετε όλοι, είμαστε απογοητευμένοι από αυτό το αποτέλεσμα. Δυστυχώς έχει ξεκινήσει ένα πολύ άσχημο σερί εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η κατάσταση είναι πολύ βαριά μέσα στα αποδυτήρια αλλά από την άλλη έχει ακόμη οκτώ αγωνιστικές».
Ερ. Υπάρχει κάποια εξήγηση για τη σημερινή ήττα; Το πολύ άγχος έπαιξε ρόλο;
Λ. Το άγχος, το καταλαβαίνετε είναι συνυφασμένο γενικά με τη ζωή μας. Σίγουρα έχει δημιουργηθεί, αλλά δεν μπορούμε να ξεκόψουμε αυτό τον αγώνα από μια σειρά αγώνων που έχουν προηγηθεί. Πρέπει να τα δούμε συνολικά τα πράγματα. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι μέχρι το πρώτο γκολ δείχναμε ζωντανοί, χωρίς πάντως να απειλούμε ιδιαίτερα. Μετά το πρώτο γκολ δεχόμαστε και ένα δεύτερο επειδή δεν υπάρχει καθαρό μυαλό και έχει χαθεί η ηρεμία από την ομάδα. Αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Για όνομα του Θεού… Έχει δείξει η ομάδα ότι μπορεί να κάνει κάποια πράγματα. Δεν είναι αυτό το πράγμα που βλέπουμε.

Ερ. Πώς περιμένατε την κατάσταση στο Αγρίνιο και πώς τη βιώνετε τώρα που βρίσκεστε στην ομάδα;
Λ. Θα ήθελα να απαντήσω σε τέτοιου είδους ερωτήσεις αρκετά αργότερα. Όλο αυτό το διάστημα, περίπου δέκα μέρες, που βρίσκομαι εδώ μαζεύω πληροφορίες για την ομάδα. Είναι όμως γεγονός ότι τα συνεχόμενα παιχνίδια κάθε τρεις μέρες δε μας δίνουν και τη δυνατότητα να κάνουμε και πάρα πολλά πράγματα. Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε την όλη κατάσταση στα χέρια της τύχης και του άγχους. Υπάρχουν σίγουρα εξηγήσεις αλλά θα είμαι πιο συγκεκριμένος όταν κι εγώ θα έχω τεκμηριωμένα πράγματα. Δεν έχω ακόμη στα χέρια μου κάποια στοιχεία που θα μπορούσα κι εγώ και οι συνεργάτες μου να μπορούμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση στην ομάδα.

Ερ. Θεωρείτε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει την κατάσταση την οποία βρίσκεται η ομάδα;
Λ. Ξέρετε, καμιά φορά ίσως να παρακαλούσα να είχα ποδοσφαιριστές που μην παίρνουν βαθιά μέσα τους κάποια πράγματα. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής μέσα στα αποδυτήρια, στην ομάδα που να είναι αδιάφορος αλλά είναι τόσο πολύ μεγάλο μερικές φορές το βάρος που βγαίνει έτσι στο γήπεδο.

Ερ. (agrinionews): Γιατί επιλέξατε να αφήσετε στον πάγκο και Θεοδωρίδη και Φερνάντεζ με αποτέλεσμα η ομάδα να δείχνει κομμένη στα δύο μέσα στο γήπεδο;
Λ. Κοιτάξτε, μετά το ματς πάντα το αποτέλεσμα θα μας οδηγήσει και σε ερωτήσεις και σε κρίσεις. Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία εμείς πρέπει να τα δούμε διαφορετικά, το πώς θα διαχειριστούμε τα συνεχόμενα ματς γιατί δεν ήταν και πολύ συνηθισμένη η ομάδα να παίζει Κυριακή – Τετάρτη.

Ερ. (συνέχεια, agrinionews): Και ο Μητρόπουλος και ο Μουμίν όμως προέρχονται από συνεχόμενα ματς….
Λ. Ναι αλλά έχουν κάποια χαρακτηριστικά που θέλαμε στον τρόπο που θα πιέσουμε τον αντίπαλο.
Ερ. (agrinionews): Με το χέρι στην καρδιά πόσο αισιόδοξος είστε για το μέλλον του Παναιτωλικού;
Λ. Δεν είμαι άνθρωπος που απογοητεύομαι εύκολα. Είναι όμως μια αλυσίδα πραγμάτων που εδώ όλοι μας στην Ελλάδα βλέπουμε και ακούμε και φανταζόμαστε, πιο πολύ κάποια πράγματα που υπάρχουν εδώ. Νομίζω ότι εδώ υπάρχουν περιθώρια να γίνουν πιο καλά και επαγγελματικά πράγματα αλλά δεν είναι της στιγμής γιατί θα αρχίσουν να φαίνονται όλα αυτά σαν δικαιολογίες. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, πρέπει οι παίκτες να φανούν δυνατοί καθώς είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές και εδώ θα φανεί και το μέταλλο που μπορεί να δημιουργήσει αυτή η ομάδα.

Ερ. Έχετε εντοπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα; Σε συνδυασμό με τη διακοπή του πρωταθλήματος που έρχεται, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα είστε σε θέση να δώσετε λύση στα όποια αυτά προβλήματα;
Λ. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτή η διακοπή σε όλα τα επίπεδα. Ένας αγώνας περιλαμβάνει και την τακτική και τη φυσική κατάσταση της ομάδας. Είναι πάρα πολλά πράγματα που αν δούμε τα παιχνίδια του Παναιτωλικού πρέπει να διορθώσουμε. Αυτά αφορούν ιδιαίτερα στιγμές που εμείς έχουμε κατοχή της μπάλας και επίθεση. Δεχόμαστε πολύ εύκολα κόντρα επιθέσεις. Όλες αυτές τις ημέρες ήμασταν επικεντρωμένοι στο βίντεο σε τέτοιες φάσεις και το πώς πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε. Είναι ένα θέμα. Η διακοπή θα μας ωφελήσει στο θέμα των τραυματιών αλλά και να κάνουμε κάποια πράγματα στην προπόνηση. Αν φανταστείτε, από τη μέρα που ήρθα οι προπονήσεις είναι μόνο αποθεραπείας. Δεν είχαμε τα περιθώρια λόγω των ταξιδιών που κάναμε.

Ερ. Είναι αναστρέψιμη κατάσταση αυτή τη στιγμή, βάσει προγράμματος;
Λ. Για εμένα το πρόγραμμα είναι κάτι που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εμείς και οι υπόλοιπες ομάδες. Δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα ματς. Θεωρητικά, τα δύο εύκολα παιχνίδια που είχαμε και είχαμε επαναπαυθεί σαν ομάδα είναι η Δόξα Δράμας. Βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα πάρα πολλές φορές αποτελέσματα που δεν τα περιμένουμε. Άρα δεν είναι θέμα προγράμματος αλλά το τι θα κάνουμε εμείς. Τι καλή ψυχολογία, πίστη και αυτοπεποίθηση μπορούμε να έχουμε για να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Το καταλαβαίνετε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι είναι το ψυχολογικό. Εγώ πιστεύω πάρα πολύ ότι είναι αναστρέψιμη η κατάσταση και θα παλέψω πάρα πολύ γι΄αυτό.

Ερ. Σήμερα είδαμε ότι στα πρώτα είκοσι λεπτά η διαιτησία δε μας έδωσε πάλι ένα πέναλτι με το σκορ στο μηδέν-μηδέν. Γενικά στα τελευταία ματς μας οδηγεί με τον τρόπο της εκεί που θέλει. Τι έχετε να σχολιάσετε;
Λ. Δεν έχω προλάβει να δω ξανά το παιχνίδι για να έχω ξεκάθαρη άποψη. Θέλω όμως να πω κάτι για τη διαιτησία και παρακαλώ να το κρατήσετε: Για τη διαιτησία δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσω, είτε χάνει η ομάδα είτε κερδίζει. Είναι μια τακτική που προσπαθώ να τηρήσω. Αν όμως πρέπει να κερδίσουμε και τους διαιτητές ας το κάνουμε. Δε θέλω όμως να επικεντρωθούμε σε δικαιολογίες. Αυτό που θέλω να δω εγώ είναι γιατί δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ ή για ποιο λόγο δε σκοράρουμε συχνά. Προτιμώ να επικεντρωθώ σε αυτά τα ζητήματα και για τα υπόλοιπα υπάρχει η διοίκηση που μπορεί να μιλήσει.

Ερ. Βλέπουμε ότι η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια δε σκοράρει καθόλου. Υπάρχει λύση;
Λ. Μου έχει τύχει αρκετές φορές και σαν παίκτης και σαν προπονητής να ζήσω τέτοιες καταστάσεις. Φαίνεται σαν η εστία να είναι ενάμισι μέτρο. Κάπως έτσι λειτουργούμε αλλά πρέπει να μη μπούμε μόνο στο θέμα του γκολ αλλά και στον τρόπο που θα φτάσουμε στην περιοχή και σε αυτό το κομμάτι δείχνουμε μπλοκαρισμένοι, στο πώς θα δημιουργήσουμε φάσεις. Αυτό έγινε στο παιχνίδι με τη Δόξα εδώ, αλλά γενικά η όλη λειτουργία της ομάδας είναι επείγον να αλλαχθεί. Όσα λόγια και να πεις στους παίκτες, το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα ανακουφίσει τον παίκτη στα αποδυτήρια. Μόνο το αποτέλεσμα.

Ερ. Σήμερα είδαμε ότι αν και η ομάδα είχε μπροστά της 55-60 λεπτά να γυρίσει ένα ματς, ακούστηκαν από τον κόσμο πολλές αποδοκιμασίες…
Λ. Κοιτάξτε, στο ποδόσφαιρο έχουμε δεχθεί αποδοκιμασίες όλοι μας. Είναι μια κατάσταση που δε μας αρέσει. Δημιουργεί αυτό το πράγμα και μέσα στο γήπεδο άσχημο συναίσθημα στους παίκτες αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να παλέψουμε με αυτό. Είχα την καλύτερη άποψη γενικά για όλη την ομάδα και όταν δεν ήμουν εδώ. Κακά τα ψέματα όμως, όταν τρεις μήνες δεν παίρνεις αποτελέσματα δεν μπορείς να περιμένεις και άλλη αντίδραση από τον κόσμο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξανακερδίσουμε τον κόσμο με τα αποτελέσματά μας και αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Από την άλλη και ο κόσμος έχει φιλοδοξίες για την ομάδα. Δεν έχει κανέας άδικο σε αυτή την ιστορία. Να σας πω και κάτι; Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν μεν συνθήματα που με στενοχώρησαν αλλά υπήρχε και κόσμος που χειροκροτούσε την κάθε καλή προσπάθεια της ομάδας μας. Εγώ περίμενα χειρότερα τα πράγματα, ειλικρινά σας το λέω. Έχω όμως την αίσθηση ότι το Αγρίνιο ακούστηκε πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της ομάδας. Το καταλαβαίνετε νομίζω αυτό. Η ομάδα είναι στο επίκεντρο, είναι στην πρώτη εθνική. Δε ζητάω να γράψετε καλά πράγματα για μένα ή το Χαριστέα αλλά είναι κρίμα ρε γαμώτο…

Ερ. (agrinionews): Θα θέλατε να μου σχολιάσετε την κίνηση του Χαριστέα να φύγει κατευθείαν για τα αποδυτήρια την ώρα της αλλαγής του;
Λ. Εγώ τον έστειλα. Είπα να φύγει κατευθείαν στα αποδυτήρια. Νόμισα ότι το καταλάβατε, δύο φορές του έκανα νόημα.
Τελειώνοντας θέλω να σας πω κάτι: Είναι από τις σπάνιες φορές που κάθομαι σε συνέντευξη Τύπου και ήθελα πολύ να το κάνω γιατί τώρα νομίζω ότι πρέπει να συζητάμε, όταν έχουμε δύσκολες καταστάσεις. Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρουμε αλλά εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα πολεμήσουμε σα τρελοί για να σώσουμε την ομάδα.

Παράσχος :«Έχει τεράστια βαθμολογική σημασία αυτή η νίκη”

Εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Παράσχος τόνισε τη σημασία της νίκης στις λιτές του δηλώσεις. Αναλυτικά ο προπονητής του Λεβαδειακού δήλωσε:
«Έχει τεράστια βαθμολογική σημασία αυτή η νίκη που πήραμε σε μια δύσκολη έδρα όπως ήταν εδώ στο Αγρίνιο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Νομίζω αυτό που επιδιώξαμε με τις αντεπιθέσεις τις βγάλαμε με τον καλύτερο τρόπο. Πετύχαμε δύο γκολ και από εκεί και πέρα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για τον Παναιτωλικό να μπορέσει να γυρίσει το παιχνίδι γιατί εκτός από την αμυντική λειτουργία που είχαμε, είχε να αντιμετωπίσει και το άγχος κάτι που φαινόταν καθαρά στα πόδια των παικτών του. Στο δεύτερο ημίχρονο μας βγήκε η κόπωση και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου. Μας προβλημάτισε η είσοδος του Θεοδωρίδη που έδωσε ένα ρυθμό με τις πάσες του και τις ατομικές του προσπάθειες αλλά από εκεί και πέρα μπορέσαμε και κρατήσαμε το σκορ και πετύχαμε αυτό το οποίο θέλουμε. Εύχομαι στον Παναιτωλικό καλή συνέχεια και είναι καλό ομάδες με τις εγκαταταστάσεις και το υλικό του Παναιτωλικού να μένουν στη Super League».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.