Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Διήμερο Γουέικμπορντ στην Τριχωνίδα

Διήμερο Γουέικμπορντ στην Τριχωνίδα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και 5th Trichonian Cup

unnamedNέες σημαντικές ναυταθλητικές εκδηλώσεις στην Τριχωνίδα καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι & Wakeboard και ο Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου «Τρίτωνας» , υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουέικμπορντ 2014 και το 5th Trichonian Wakeboard Cup 2014 (θέση Δογρή) αύριο Σάββατο 27 και μεθαύριο Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα wakeboard ,κορυφαίο γεγονός στο χώρο του αθλήματος, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην περιοχή μας και θα συμμετάσχουν αθλητές-αθλήτριες και σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά το 5th TRICHONIAN wakeboard cup 2014.
Φυσικά η φιλοξενία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Wakeboard αποτελεί και μια επιβράβευση για το σωματείο που διοργάνωσε πρόσφατα και τον πρώτο Τρίαθλο Τριχωνίδας, αναδεικνύοντας παράλληλα τη λίμνη, όπως επιβράβευση των εξαιρετικών εντυπώσεων που άφησαν οι διοργανώσεις του παρελθόντος αποτελεί η συμμετοχή για πρώτη φορά (στο Trichonian Wakeboard Cup) πολλών γνωστών αθλητών. Στους αγώνες του διημέρου θα συμμετάσχουν δεκάδες αθλητές από την ηπειρωτική Ελλάδα και από νησιά ενώ βασικό ζητούμενο είναι και η στήριξη των πολιτών που με την παρουσία τους θα στηρίξουν τον αγώνα για την ανάδειξη της λίμνης Τριχωνίδας . Σημειωτέον πως οι αθλητικές αυτές εκδηλώσεις συνδυάζονται και με τις εκδηλώσεις «Ελαία 2014».
Αύριο Σάββατο, μεταξύ 9.00 το πρωί και 7.00 το απόγευμα, θα διεξαχθεί το πρώτο μέρος των διήμερων δραστηριοτήτων το 5ο Trichonian Wakeboard Cup, που είναι ο μοναδικός επίσημος αγώνας κυπέλου στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο είδος αθλήματος . Προβλέπονται και οι απονομές μεταλλίων και κυπέλλων στους νικητές. Αντίστοιχο το πρόγραμμα της Κυριακής με τους αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος μεταξύ 09.00-19.00 και τις απονομές μεταλλίων και κυπέλλων στους νικητές να ακολουθούν.
Για τις διοργανώσεις wakeboard, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της οποίας μίλησαν ο πρόεδρος του «Τρίτωνα» Κώστας Πιστιόλας, το μέλος του Δ.Σ Ντίνα Κατσαρή και ο αγρινιώτης αθλητής Άγγελος Αραχωβίτης.
«Καλούμε τους συνδημότες μας να ενισχύσουν με την παρουσία τους τον αγώνα των αθλητών και την προσπάθεια μας για την ανάδειξη της Λίμνης Τριχωνίδας ως μοναδικής φυσικής πίστας για την πραγματοποίηση των αθλημάτων υγρού στίβου, την ανάδειξη του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής και την καθιέρωση των αγώνων TRICHONIAN ως θεσμών πανελλήνιας και πανευρωπαικής εμβέλειας», άνεφεραν.
Υπογραμμίστηκε εξάλλου το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις αυτές στηρίζονται οικονομικά μόνο από τους ιδιώτες χορηγούς και η ανταμοιβή είναι η ανάδειξη της Τριχωνίδας ως κέντρο ναυταθλητισμού. Ήταν άλλωστε το επιτυχημένο 1st TRICHONIAN TRIATHLON που ανέδειξε τη Λίμνη Τριχωνίδα ως φυσικής μοναδικής πίστας για την πραγματοποίηση των αθλημάτων υγρού στίβου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.