Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Διοικητικό Εφετείο στο Μεσολόγγι ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είδαν και Βενιζέλο

Διοικητικό Εφετείο στο Μεσολόγγι ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είδαν και Βενιζέλο

Ο υπουργός Περιβάλοντος Θ. Μωραΐτης και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Σ. Γιαννακά, Α. Μακρυπίδης και Π. Κουρουμπλής συνάντησαν τους υπουργούς Άμυνας Β.Βενιζέλο και Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη για να υπερσπιστούν τα αιτήματα του Μεσολογγίου ενώ θα επιδιώξουν συναντήσεις εντός των επομένων ημερών με όλους τους φορείς της πόλεως του Μεσολογγίου ώστε να εξετασθούν οι εξελίξεις που έχουν προκύψει.

Συνάντηση στο Υπουργείο Άμυνας έκαναν οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Αιτ/νιας με αφορμή τις φήμες για το κλείσιμο του στρατοπέδου 2/39 Συντάγματος Πεζικού Μεσολογγίου. Στη συνάντηση στην οποία παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αν/γος κ. Φ. Φραγκούλης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με το κλείσιμο του στρατοπέδου και τόνισε ότι πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης θα ληφθεί υπόψη ο χαρακτήρας του Μεσολογγίου ως Ιεράς Πόλεως. Ο Αρχηγός ΓΕΣ διαβεβαίωσε τους τέσσερεις βουλευτές του Νομού Αιτ/νιας, ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο στρατόπεδο θα δεχθεί εφέδρους (Γ΄ΕΣΣΟ 2011) και ότι θα υπάρξει συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΣ στο Μεσολόγγι με την ευκαιρία της 185ης επετείου Εξόδου του Μεσολογγίου.
Οι βουλευτές Αιτ/νιας πραγματοποίησαν επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη και ζήτησαν την ίδρυση Διοικητικού Εφετείου στο Μεσολόγγι ώστε να υπάρχει ισομερής κατανομή στο Νομό Αιτ/νιας. Ο Υπουργός απάντησε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με φορείς στο Μεσολόγγι ανακοίνωσε την πρόθεσή τού να ιδρυθεί εκεί Διοικητικό Εφετείο, αλλά συνάντησε αρνητική στάση για το θέμα αυτό.
Ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα από τον Δήμαρχο, το Δικηγορικό Σύλλογο και τους φορείς του Μεσολογγίου προκειμένου να τεθεί το ερώτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι θετικός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.