Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Διοριστέοι ΑΣΕΠ 2008: “Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα”

Διοριστέοι ΑΣΕΠ 2008: “Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα”
asepomiriaΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΑΣΕΠ 2008
 
ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!!!
 

Αυτή λοιπόν είναι η έννοια της αξιοκρατίας και για την κυβέρνηση Σαμαρά;!

 Από το 2009 είμαστε ακόμη με τα ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ στο χέρι, άνεργοι οι περισσότεροι από μας, να ζητάμε κάθε χρόνο ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΩΡΑ απλά το αυτονόητο ΚΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΩΦΕΥΟΥΝ!
Δύο μήνες μετά την ανοιχτή επερώτηση του Συλλόγου αδιόριστων Διοριστέων Εκπαιδευτικών  ΑΣΕΠ 2008 και δημόσια θέση και απάντηση από την Κυβέρνηση Σαμαρά και το υπουργείο Παιδείας καμία μα καμία.
Ο εμπαιγμός μας συνεχίζει ακάθεκτος και η κώφωσή τους  χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.
Ακόμη μια χρονιά διορίζουν χωρίς ΑΣΕΠ αφήνοντας εκατοντάδες διοριστέους του 2008 με το ΦΕΚ διορισμού στο χέρι!
 Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας καταργεί έτσι το χαρακτήρα της αξιοκρατίας και της νομιμότητας κάθε μέρα που περνά.
 Έτσι νομίζει πως θα σωθεί η οικονομία της χώρας ο κύριος Στουρνάρας; Έτσι θα βγει καλύτερο το πρωτογενές πλεόνασμα; Μη τηρώντας ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες της “αξιοκρατίας” και “νομιμότητας” για τους οποίους  η κυβέρνηση επαίρεται;!
Πως ένας πολίτης να εμπιστευτεί και να πιστέψει  πλέον έστω και στο ελάχιστο αυτό το κράτος;
Διορίζονται παράνομα τόσα χρόνια τώρα χιλιάδες εκτός ΑΣΕΠ (!) και εκτελούνται πλήρως και παράνομα χιλιάδες μισθοδοσίες (!)  και εμείς με τα ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ μένουμε συνεχώς εκτός περιμένοντας απλά το αυτονόητο: τον δίκαιο, αξιοκρατικό και καθόλα νόμιμο διορισμό μας!
Αν αυτό δεν είναι κυβέρνηση πλήρους “αναξιοκρατίας”  και “ανομίας” τότε τι άλλο μπορεί να είναι;
Ο κόμπος έφτασε πραγματικά στο χτένι!
Καμιά εμπιστοσύνη πια! Ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας!
  “Άξιος” συνεχιστής η κυβέρνηση Σαμαρά αυτών που της προηγήθηκαν. “Εύγε”!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΑΣΕΠ 2008

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ

 

  Κύριοι Βουλευτές της κυβέρνησης Σαμαρά , ως σύλλογος των διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι φέτος για τέταρτη  χρονιά (!) αδιόριστοι, αναρωτιόμαστε αν συνεχίζουμε  να υπάρχουμε στον περίφημο σχεδιασμό της κυβέρνησής σας για τον διορισμό που αξιοκρατικά δικαιούμαστε ως εκπαιδευτικοί  – διοριστέοι, με ΦΕΚ διορισμού στα χέρια μας μέσω του «σκληρού Α.Σ.Ε.Π.» από το 2009 (!);

Η έννοια της αξιοκρατίας μήπως έχει χαθεί πλέον παντελώς από το λεξιλόγιο και την αντίληψη αυτής της κυβέρνησης μπροστά στις επιταγές του ΔΝΤ και της Τρόικας; Να σας υπενθυμίσουμε πως είμαστε πλέον οι μόνοι διοριστέοι εκπαιδευτικοί του «σκληρού» ΑΣΕΠ, δηλαδή με γραπτό διαγωνισμό, μετά από τους συναδέλφους του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι μένουμε αδιόριστοι, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας για φέτος και πάλι σχεδιάζει να προσλάβει, έστω και με τις υπερβολικά πλέον μειωμένες προσλήψεις, χιλιάδες αναπληρωτές!

Είναι απίστευτη η κοροϊδία που βιώνουμε εμείς και το ευρύτερο οικογενειακό μας περιβάλλον από την πλευρά της κυβέρνησής σας και αντί να βρισκόμαστε τέσσερα χρόνια τώρα στις αίθουσες των σχολείων μας αναγκάζετε να σας «κυνηγάμε» στις αίθουσες των Δικαστηρίωνδιεκδικώντας απλά το αυτονόητο, δηλαδή τον δίκαιο και αξιοκρατικό διορισμό μας, που με ιδρώτα και αίμα καταφέραμε να πετύχουμε μέσω του «σκληρού» ΑΣΕΠ, και τον οποίο έως και σήμερα μας στερείτε οδηγώντας εμάς και τις οικογένειές μας στην συνεχόμενη ανεργία, την απόγνωση και την ανέχεια.

Κατά συνέπεια μας αναγκάζετε να σας θεωρούμε εφεξής «κλέφτες» του κοινού ποινικού δικαίου, αν όχι στυγνούς «εγκληματίες» εις βάρος των ζωών μας, αφού συνεχίζετε να μας στερείτε το δικαίωμα στην επαγγελματική μας αποκατάσταση μέσω του διορισμού μας, ΠΟΥ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ, στη θέση για την οποία διαγωνιστήκαμε και καταφέραμε να πετύχουμε, όπως ακριβώς αναφέρεται στα ΦΕΚ που κρατάμε ακόμη στα χέρια μας.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν και πάλι πως είμαστε οι μόνοι διοριστέοι εκπαιδευτικοί μέσω του «σκληρού» γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ με ΦΕΚ από το  2009 που παραμένουμε αδιόριστοι μετά τον διορισμό και των διοριστέων των ΟΤΑ! Το χειρότερο όλων, είμαστε η μόνη περίπτωση διοριστέων εκπαιδευτικών του «σκληρού» ΑΣΕΠ στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι έμειναν αδιόριστοι, ενώ παράλληλα διορίζονταν εκπαιδευτικοί εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, δηλαδή παράνομα και αντισυνταγματικά.

Όλα αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε πως σ’ αυτή την χώρα δεν υπάρχει καμία πλέον αξιοκρατία και ισονομία και πως τα δικά μας ΦΕΚ του «σκληρού» ΑΣΕΠ (!) είναι κατώτερα από τα υπόλοιπα και στα πλαίσια του Συντάγματος τα αντιμετωπίζετε ως κουρελόχαρτα!

Επιτέλους ας μας εξηγήσετε, εσείς κύριοι Βουλευτές της κυβέρνησης Σαμαρά, γιατί ειδικά σε όλους εμάς τους διοριστέους – αδιόριστους εκπαιδευτικούς του «σκληρού» ΑΣΕΠ η πολιτεία εν γένει συμπεριφέρεται με τόσο άδικο τρόπο; Μην ξεχνάτε πως είμαστε κι εμείς  Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα με τους συναδέλφους μας. Συνοψίζοντας, λοιπόν, σας ρωτάμε:

1)      Πως επιτρέψατε να διοριστούν και επιτρέπετε να διορίζονται ακόμη χιλιάδες εκπαιδευτικοί εκτός του ΑΣΕΠ, ενώ συνεχίζετε να αφήνετε ακόμη αδιόριστους εμάς που είμαστε διοριστέοι με ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 (!)  μέσω του αδιάβλητου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ («σκληρού» κατά την ορολογία του δικού σας Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης);!

2)      Πότε θα διορθώσετε επιτέλους ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ, όπως το ίδιο το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι αποφάσεις του ΣτΕ  προβλέπουν, εφόσον  υπάρχει ακόμη δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία σ’ αυτή τη χώρα;

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΑΣΕΠ 2008

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.